Și copiii pot stabili obiective pentru noul an. Află cum îi poți îndruma

Ne-am obișnuit să facem totaluri la sfârșit de an și să setăm scopuri pentru următoarele 365 de zile. E o tehnică pe care mulți dintre noi au deprins-o abia în ultima vreme și încă suntem neîndemânatici la capitolul setarea scopurilor. Știați că și copii ar putea învăța de mici această tehnică?

Este o abilitate de viață care îi va aduce doar beneficii copiluluilui tău, viitorului adult. Sigur că este indicat să faci acest lucru cu un copil care a împlinit cel puțin 3 ani. Nu are rost să încarci un bebeluș cu această informație. La fel de important e ca și obiectivele setate să corespundă vârstei. Acestea ar trebui să fie specifice, măsurabile, realizabile, relevante și să aibă neapărat un termen limită.

Ține cont de faptul că unui preșcolar îi este foarte greu să vadă obiectivele pe termen lung. Dar câteva scopuri adecvate la care să lucreze în fiecare zi e absolut real și chiar de mare ajutor pentru copii și pentru părinții lor. Iată câteva idei de obiective pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 3 – 5 ani:

  • Să îmi strâng jucăriile în fiecare zi înainte de culcare!
  • Să îmi spăl mâinile de fiecare dată când vin de la joacă!
  • Să mă spăl pe dinți de două ori pe zi!
  • Să fac gimnastica de învioare în fiecare dimineață!

Ar fi ideal ca astfel de scopuri să fie setate împreună cu întreaga familie și chiar să conțină câteva scopuri realizate împreună!

Sursa foto: Unsplash.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.