Cărți de citit în zilele de toamnă. O listă inspirată de culorile și aromele anotimpului

Când toamna își face simțită prezența cu frunzele în culori vii și aerul răcoros, nimic nu poate fi mai reconfortant decât să te cuibărești cu o carte bună și o cană de ceai sau ciocolată caldă. Iată o listă de cărți perfecte pentru a te înconjura cu povești captivante în timpul acestui anotimp fermecător!

„Toamna Patriarhului” de Gabriel Garcia Marquez – O poveste complexă și plină de mister despre puterea și decăderea unui dictator, care se potrivește perfect cu tonurile melancolice ale toamnei.

„Baltagul” de Mihail Sadoveanu – O operă clasică a literaturii române, care ne transpune într-o lume misterioasă, sălbatică și plină de farmec toamna.

„Pumnul și stelele” de Alexandru Mitru – O carte minunată pentru copii și adulți, plină de povești despre zeii greci și aventuri mitologice.

„Norwegian Wood” de Haruki Murakami – O poveste de dragoste melancolică și captivantă care te va transporta în peisajele toamnei japoneze.

„Povestea unei călătorii” de Salman Rushdie – O odisee epică care străbate timpul și spațiul, oferind o aventură literară pe măsură.

„Fetele învingătoare” de Martha Hall Kelly – O narare tulburătoare a vieților a trei femei puternice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu elemente de luptă și speranță.

„Harry Potter și Piatra Filozofală” de J.K. Rowling – Nu există moment mai potrivit pentru a (re)citi această serie magică decât în timpul toamnei, când Hogwarts-ul ar arăta cu siguranță spectaculos printre frunzele căzute.

„Cercul literar și corespondența cu Dl. Guțman” de Mary Ann Shaffer și Annie Barrows – O poveste epistolară plină de umor și căldură, care te va face să te simți ca și cum ai fi într-un mic sat englezesc în plină toamnă.

„Dune” de Frank Herbert – O lectură perfectă pentru fanii științifico-fantasticului, cu o lume vastă și complexă care te va captiva.

„Mâncarea lui Dumnezeu” de Marcella Hazan – Dacă ești pasionată de gătit, această carte cu rețete italiene autentice este alegerea perfectă pentru a experimenta arome toamnă în bucătărie.

Cu această listă de cărți, fiecare zi de toamnă poate deveni o călătorie literară. Înveliți-vă în pături moi, aprindeți lumânările și pregătiți-vă pentru aventuri și povești care să vă încălzească inima în acest anotimp magic.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.