Filme numai bune de vizionat cu familia în vacanța de vară

Filmele de familie sunt un bun prilej pentru a petrece timp de calitate în compania celor dragi. Dacă cei mici sunt încă în vacanță și nu merg devreme la culcare, organizați seri în care să optați pentru câteva filme numai bune de vizionat cu familia în vacanța de vară.

Iată o listă pentru inspirație!

Hachiko: Povestea unui câine

Filmul este o dramă de familie. Subiectul filmului este inspirat dintr-o poveste reală, petrecută în Japonia, care a zguduit o lume întreagă. Într-o bună zi, întorcându-se de la muncă, un profesor de la un colegiu găsește într-o stație un cățeluș drăguț de rasa Akita-Inu. Profesorul și Hachiko au devenit prieteni devotați. În fiecare zi, câinele îl însoțea și îl întâmpina pe profesor la stație. Nici pierderea stăpânului nu-l împiedică pe câine să-l tot aștepte, în speranța că prietenul său va reveni. Este un film emoționant, care o să placă și copiilor!

Boyhood. 12 ani de copilărie

Acest film trebuie vizionat alături adolescenți. Este o povestea filmată de-a lungul a 12 ani, cu aceiaşi actori, regizorul urmărindu-le evoluţia fizică şi emoţională într-un mod simplu și real. În filmul său revoluţionar, regizorul Richard Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din şcoala primară în Austin până la plecarea la colegiu. Mason are destule pe cap din cauza surorii sale enervante şi a celor doi părinţi divorţaţi. Tatăl său poate că se va maturiza într-un târziu, în timp ce mama lui are tendinţa de a se îndrăgosti de bărbaţi nepotriviţi. În mijlocul lor, comentariile lui Mason devin mai inteligente pe an ce trece.

Max

Este un alt film cu și despre un câine devotat, menit să-i sensibilizeze pe cei mici. În urma unei experiențe traumatizante din timpul războiului, în care își pierde stăpânul, câinele Max rămâne afectat emoțional. Nu mai răspunde la comenzi și se sperie de zgomote puternice, pe care le asociază exploziilor și focurilor de armă și care îl fac să devină agresiv. Considerându-l inapt pentru a-și mai efectua misiunile de recunoaștere, armata decide să-l eutanasieze pe Max, însă familia lui Kyle acceptă să-l adopte.

În inima mării

Acest film de aventură este o poveste dramatică despre expediţia vaporului Essex, inspirată din best-sellerul omonim semnat de Nathaniel Philbrick. În iarna anului 1820, ambarcaţiunea Essex este atacată şi distrusă de o balenă uriaşă cu o voinţă distrugatoare, aparent raţională. Filmul mai surprinde dezolanta imagine de după asalt şi lupta pentru salvare a echipajului captiv în mijlocul vastei întinderi de apă. Cei câţiva supravieţuitori dintr-o barcă ating limita imposibilului pentru a rămâne în viaţă. Trecând prin furtuni devastatoare, foamete, panică şi disperare, oamenii vor ajunge să pună la îndoială propria credinţă, moralitatea şi chiar valorile umane după care se ghidează. În tot acest timp, căpitanul caută o modalitate de a se ghida în larg şi de a-şi duce la ţărm echipajul. Secundul său, în schimb, devine obsedat de dorinţa de a captura fioroasa balenă.

The Way Home

Acest film emoționant se centrează pe iubirea dintre bunici și nepoți. Când un copil crescut în Seul este trimis în Coreea rurală să locuiască împreună cu bunica lui surdo-mută, puștiu este recalcitrant, pretențios și se refugiază în jocurile video de care este obsedat. Filmul are happy end și este recomandat tuturor copiilor.

Vizionare plăcută!

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.