5 băuturi răcoritoare bune în această vară și pentru copii

În perioada verii hidratarea este extrem de importantă. Totuși, atunci când vine vorba despre copii, nu le putem oferi orice fel de băutură, ci pe cele mai sănătoase și adecvate vârstei. Preferatele celor mici sunt limonadele, însă trebuie să știi că îți poți surprinde copilul și cu alte delicii la pahar.

Iată 5 băuturi răcoritoare bune în această vară și pentru copii, care se prepară foarte ușor, sunt sănătoase și îi vor hidrata pe cei mici!

Smoothie

Cu siguranță copilul tău preferă fructele de sezon, de aceea i le poți oferi într-un smoothie delicios și răcoritor. Ai nevoie de fructele sale preferate, pe care să le pasezi într-un blender, apoi să pui peste ele apă sau lapte vegetal. Îi poți oferi băutura ca atare sau o poți pune într-un bol, împreună cu fulgi de cereale sau ovăz. Este și un mic dejun perfect!

Shake

Shakeul este o băutură pe care orice copil o apreciază. Pentru a o prepara ai nevoie de fructe proaspete sau congelate, lapte și înghețată. Poți folosi orice fructe dorești, iar înghețata poate fi atât de ciocolată, cât și sorbet sau de frișcă. Joacă-te cu ingredientele și oferă-i copilului această băutură delicioasă!

Sorbet

Pentru a face sorbet sau băutura numită granita, ai nevoie de fulgi de gheață, apă și diferite sortimente de siropuri. Cele mai populare arome sunt de lămâie, căpșuni, mentă și portocale. Amestecă-le și savurează împreună cu cel mic această băutură răcoritoare.

Fresh de fructe

Cea mai la îndemână băutură în perioada verii este sucul proaspăt de fructe. Acesta este un boost de energie și vitamine, iar copiii îl acceptă fără nici o problemă. Tot ce trebuie să faci este să storci fructele preferate, cele care lasă zeamă, și să adaugi gheață. Poți să faci numeroase combinații, care cu siguranță vor fi apreciate.

Ceai rece

Vara de obicei copiii nu prea beau ceai, dar dacă ii vei oferi micuțului tău un ceai rece, îl va savura cu plăcere. Pentru a-l prepara, lasă la infuzat ceaiul preferat, apoi lasă băutura la răcit. Înainte de servire adaugă fructe, lime sau lămâie, mentă și cuburi de gheață. Pentru a-l îndulci, folosește miere.

Savurați cu plăcere cu întreaga familie!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.