Cum să-ți decorezi terasa în această vară cu bani puțini

Odată cu sosirea verii, petrecem tot mai mult timp la terasă. De obicei, aici luăm micul dejun, prânzul și cina sau pur și simplu petrecem timpul cu oamenii dragi. Pentru a ne bucura de ea, e nevoie să o amenajăm, dar să nu avem multe cheltuieli financiare.

Iată cum să-ți decorezi terasa în această vară cu bani puțini, dar cu multă inspirație și imaginație!

Dacă ai casă la sol, dar încă nu ai o terasă, e timpul să o construiești. Aceasta va fi ca o anexă a casei sau poate fi o construcție separată. Atunci când o vei face, decide în primul rând locul în care vrei să o amplasezi, astfel încât să fie accesibilă. De asemenea, stabilește și parametrii acesteia. Dacă va fi o terasă în care îți vei petrece timpul doar tu și familia, ai nevoie de un spațiu mai mic, însă dacă o construiești pentru a organiza întâlniri cu prietenii, cu siguranță va trebui să fie o terasă de dimensiuni mari. La fel, când o vei construi, decide dacă dorești o terasă în aer liber, pentru perioada verii sau una cu acoperiș, care să te protejeze de vremea mai puțin favorabilă. Și ai grijă să asiguri o circulație bună a aerului. Cu siguranță nu îți dorești să fie un loc sufocant.

Iar dacă locuiești la bloc, la ultimul etaj, și ai posibilitatea să-ți construiești o terasă, atunci ești cu adevărat o norocoasă. Cel mai important este să transformi acest loc într-o oază de liniște și refugiu.

Decorează terasa cu flori și alte plante

Pentru un plus de culoare și o atmosferă primitoare, poți planta pe terasă (dacă e pe acoperiș) sau în preajma acesteia (dacă e la sol) flori sau copaci speciali pentru terasă sau poți folosi ghivece cu plante decorative. Alege-le pe cele care se dezvoltă bine în exterior, într-un spațiu deschis. Acestea se potrivesc perfect oricărui stil de decorare și aduc natura mai aproape de tine.

Amenajează în stil minimalist

Dacă ești adepta stilului minimalist, poți decora terasa adaptând-o acestuia. Urmărește o paletă simplă de culori, cu un mobilier simplu, dar care să servească nevoilor tale și un sistem de iluminare potrivit acestui stil. Când vine vorba despre mobilier, optează pentru materiale cum ar fi lemnul sau metalul.

Optează pentru stilul modern

Atunci când decorezi terasa într-un stil modern, e nevoie ca spațiul ales de tine să reflecte foarte bine curentele actuale în materie de design și să îmbine eficient utilitatea cu elementele moderniste. Astfel, optează pentru simplitate și eleganță, cu note de culori vii și vibrante. În stilul modern se potrivesc perfect elementele de decor supradimensionate, paravanele anti-vânt din pânză, pernele decorative și plantele.

Decorează în stil rustic

Dacă alegi să decorezi în stil rustic, trebuie să știi că te vei baza doar pe materiale naturale, combinând cu elemente tradiționale. Astfel, inspiră-te din natură și chiar folosește elemente pe care le găsești în jur. Buturugile pot fi transformate în masă și scaune, lustrele le poți face din fier forjat, iar ca și elemente de decor poți folosi plăci mari de piatră. Pentru un plus de culoare, adaugă plante și decorațiuni tradiționale.

Cum decorezi o terasă mică

Chiar dacă ai o terasă mică, o poți transforma într-un loc plăcut și relaxant. În cazul unei astfel de terase, secretul este să alegi mobilier puțin, cât mai compact, care să ofere confort maxim. O comodă de exterior, o măsuță de cafea și câteva scaune pliante vor fi cele mai potrivite pentru terasa ta. De asemenea, alege corpuri suspendate, care să nu ocupe mult loc la nivelul podelei.

Este foarte important ca atunci când alegi să decorezi terasa să optezi pentru materiale durabile și rezistente la toate temperaturile.

Sursa foto: Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.