Idei de relaxare împreună cu familia în aer liber

Vremea caldă nu ne lasă să stăm prin case. După o iarnă lungă, apariția soarelui ne îmbie la plimbări în aer liber, lucru prin grădină și savurat un ceai la terasă. Este momentul potrivit pentru a organiza mesele afară, pentru picnicuri și jocuri în sânul naturii.

Iată câteva idei de relaxare împreună cu familia în aer liber!

Plimbări prin pădure

După cum menționam mai sus, primăvara aduce peisaje senzaționale, ideale pentru a te bucura de activități afară. În plus, pentru că temperaturile sunt blânde, nu foarte înalte, este chiar plăcut să petreci timpul în aer liber. Plimbările prin pădurea de lângă casă sunt benefice pentru întreaga familie, căci nu doar relaxează, dar aduc și o doză de sănătate. Pe bicicletă sau la pas ușor, cu siguranță vă veți deconecta și vă veți calma în sânul naturii.

Proiecte de bricolaj împreună cu copiii

Primăvara pune la îndemână o mulțime de elemente din natură, numai bune pentru a meșteri din ele. Cu siguranță, în timpul plimbărilor îți atrag atenția anumite crenguțe, frunze, conuri de brad și pin. Le poți aduna într-o pungă, iar acasă vei confecționa cu cei mici ceva special – o coroniță de pus la ușă, un tablou deosebit, un aranjament floral. Această activitate te va relaxa cu siguranță.

Vizitați piețele producătorilor locali

În perioada caldă a anului, producătorii locali organizează în fiecare weekend piețe în diverse sectoare ale orașului. Sunt o ocazie excelentă de a cumpăra diverse fructe și legume sau de a gusta diverse delicatese și de a te bucura de diversitatea gastronomică propusă de aceștia.

O vânătoare de insecte

Dacă mergeți la plimbare în parc sau pădure, organizează pentru cei mici o vânătoare de insecte. Începeți prin a decide ce insecte doriți să găsiți, știind deja ce există prin zonă. Va câștiga cel care va găsi mai multe insecte. Ideea nu este să le colecționați, ci să le urmăriți de la distanță și să le observați, eventual să le fotografiați. Mergeți apoi acasă și căutați denumirea lor științifică și diferite curiozități despre acestea.

Organizați bowling în curte

Pentru o doză de distracție și relaxare, adunați în mijlocul curții diverse obiecte care se pot răsturna ușor. Alegeți jucării, cutii goale etc. Apoi, cu ajutorul unei mingi, încercați să dărâmați aceste popice improvizate. Puteți organiza chiar un concurs la care câștigă cel care răstoarnă mai multe obiecte din 5 încercări.

Odihnă plăcută!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.