Condimente ce trebuie evitate în perioada sarcinii

Sarcina este o perioadă specială din multe puncte de vedere, iar unul din aspectele la care trebuie să fim foarte atente este că există condimente  pe care le utilizăm în mod obișnuit în dieta noastră fără probleme, dar care acum ar putea provoca neplăceri de la cele mai reduse, precum arsuri la stomac, până la cele mai grave, precum naștere prematură și malformații ale fătului.

Atunci când suntem însărcinate trebuie să ținem cont că administrarea anumitor condimente poate avea efecte nocive asupra noastră sau a bebelușului, acestea fiind toxice, provocând avort spontan, malformații sau alte complicații. Din acest motiv este recomandat să evităm  consumul acestora fără să cerem avizul medicului.

Condimente ce trebuie evitate în timpul sarcinii

Multe condimente trebuie consumate moderat sau evitate, deoarece produc arsuri la stomac sau sunt stimulente ale uterului, printre acestea fiind: usturoiul, cimbrul, rozmarinul, chilli, ardeiul iute. Acesta din urmă trebuie evitat mai ales dacă te-ai ales cu hemoroizi în timpul sarcinii, lucru destul de frecvent.

Consumul de sare de asemenea trebuie redus cât se poate de mult, chiar evitat, deoarece produce retenție de apă în țesuturi și hipertensiune. În schimb, rădăcina de ghimbir este recomandată, deoarece reduce stările de greață și de vomă.

În concluzie, e bine de știut că în sarcină este necesar să acorzi o atenție sporită nutriției, nu doar pentru a-ți asigura doza de vitamine și nutrienti, dar și pentru a preveni riscuri ce pot fi uneori chiar fatale pentru mamă sau făt.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.