5 romane de dragoste pe care le poți citi în luna februarie

Dacă ești pasionată de lectură, cu siguranță deja ți-ai făcut lista de cărți pe care să le citești pe parcursul anului. Chiar și așa, întotdeauna apar cărți noi, ce nu pot fi ratate, iar lista este completată periodic. Un bookaholic niciodată nu are prea multe cărți în bibliotecă.

Pentru că suntem în perioada în care sărbătorim iubirea, îți propunem 5 romane de dragoste pe care le poți citi în luna februarie.

„ADAM ȘI EVA” de Liviu Rebreanu

O poveste despre același cuplu, dar care se reîncarnează în secole diferite și în roluri sociale diverse. El și ea sunt legați printr-o dragoste care nu cunoaște limite, dar cum se întâmplă în majoritatea cărților de dragoste, sunt nevoiți să lupte pentru a-și împlini iubirea.

„PE ARIPILE VÂNTULUI” de Margarett Mitchell

Dacă povestea îți dorești să citești o poveste acțiunea căreia se desfășoară în timpul unui razvoi, aceasta e cartea potrivită. Nu doar că totul de petrece pe fundalul dramatic al Războiului Civil america, dar mai și este o poveste de neuitat despre iubire și pierdere.

„MARELE GATSBY” de F. Scott Fitzgerald

O poveste despre o dragoste neîmpărtășită, în care acțiunea se petrece în anii ’20, în New York și îl are ca personaj principal pe tânărul Nick Carraway. Acesta vine în marele oraș pentru a-și împlini visul american și cunoaște lumea fascinantă a milionarului Jay Gatsby. Acest personaj controversat este îndrăgostit de Daisy Buchanan și face totul pentru a-i atrage atenția. Totuși, iubirea sa nu ajunge să se împlinească niciodată. Nick Carraway este spectatorul principal al acestei tragice povești de dragoste.

„IUBITA MEA SPUTNIK” de Haruki Murakami

Cartea spune istoria lui Sumire, o tânără nonconformistă ce visează să devină scriitoare. Într-o primavară, la vârsta de douăzeci și doi de ani, se îndrăgostește pentru prima oară în viață, însă de un bărbat care este cu șaptesprezece ani mai în vârstă și este de fapt tot femeie. Cele două își petrec vara pe o mică insulă din Grecia, însă la un moment dat, Sumire dispare fară urmă. Cunoscuții ei pornesc un proces de căutare care devine o lecție de viață pentru ei toți.

„TEMA PENTRU ACASĂ” de Nicolae Dabija

Mihai Ulmu este profesor de limba română în şcoala din Poiana. Acesta e învinuit de noile autorităţi de schimbarea portretului lui Stalin cu cel al lui Eminescu, motiv pentru care devine „duşmanul poporului” și ajunge în gulag. De acesta este însă îndrăgostită Maria Răzeşu, fosta lui elevă din anul IV de liceu, care îl ajută să evadeze. Totuși, aceștia au fost găsiți de soldați, însă cele 7 zile petrecute împreună au fost de ajuns pentru a înțelege că dragostea lor este puternică.

Lectură plăcută!

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.