3 metode simple prin care poți scăpa de petele de pix de pe tapet

Atunci când avem copii mici, poate fi o adevărată provocare să menținem casa în ordine și curățenie. Cea mai mare bătaie de cap ne-o dau petele lăsate peste tot de mânuțele lor pufoase. O clipă de neatenție și acestea apar acolo unde nici nu ne așteptăm, iar unele pete, cum ar fi cele de pix, sunt foarte greu de îndepărtat.

Iată 3 metode simple prin care poți scăpa de petele de pix de pe tapet și ce ai putea face în cazul în care acestea nu se lasă date la o parte!

METODA 1

Pentru a curăța petele de pix de pe orice suprafață, inclusiv de pe tapet, e nevoie de o soluție formată din concentrat acetic 70% (aproximativ 1 linguriță) și o cantitate mică de permanganat de potasiu sub formă cristalină (pe vârful unui cuțit). Totul se amestecă bine, apoi lichidul este gata de utilizare.

Cu ajutorul unei perii moi și subțiri, se aplică lichidul obținut peste pata de pix, insistând până când aceasta dispare. În acest loc, tapetul capătă o nuanță maronie, care se îndepărtează cu o bucată de vată înmuiată în peroxid de hidrogen (toate ingredientele necesare se vând la farmacie).

METODA 2

Pentru a curăța petele de pix de pe tapet, masă, genți și haine din piele naturală și artificială sau diverse suprafețe din plastic, e nevoie de vodcă. Se umezește un disc de bumbac și se șterge pata până când dispare complet. Bumbacul se schimbă pe măsură ce se murdărește. Alcoolul rămas și cerneala dizolvată se șterge cu bumbac curat.

METODA 3

Tinctura de valeriană poate fi găsită în multe dulapuri de medicamente. Poate face față petelor proaspete de stilou de pe aproape orice suprafață datorită conținutului său de alcool. Un alt plus al remediului este efectul magic al valerianei asupra sistemului nervos. În același timp, calmează în timp ce sunt eliminate petele albastre de pe tapet.

ALTE METODE

  • Petele de cerneală pot fi îndepărtate cu un amestec de glicerină și alcool etilic (în proporții egale).
  • O pată de cerneală proaspătă se îndepărtează cu ușurință cu lapte proaspăt cald sau iaurt.
  • Urmele de pix, oricât ar fi mari, pot fi curățate fie cu fixative, fie cu pastă de dinți în funcție de culoarea tapetului. Mai poți folosi și zeamă de lămâie pentru a tampona ușor desenele cu o lavetă curată, de preferat de culoare albă.

Spor la curățat!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.