Praful din casă este dușmanul numărul unu al copiilor, deoarece acesta poate provoca diverse alergii. De aceea, este necesar să faci curat zilnic în încăpere, mai ales în primii ani de viață ai copilului. Este important sa fie aspirat praful și să se folosească o cârpă umedă pentru a-l șterge de pe mobilă. În general, praful se şterge de două – trei ori pe săptămână, dar numai după ce ai aspirat înainte covorul sau mocheta.
Evită să faci curățenie în camera copilului cu acesta de față. În timpul curățeniei, copilul ar trebui să se afle într-o altă cameră sau, chiar mai bine, să fie scos la plimbare în aer liber.
Iată ce se poate întâmpla dacă aspiri praful în prezența celui mic!
Aspirarea, ștergerea prafului, curățarea carpetelor, trebuie să se facă atunci când copilul nu este prezent. Astfel, acesta are puține șanse să inhaleze noi particule de praf, ce se ridică în aer.
În caz contrar, praful aspirat de față cu cel mic, poate declanșa afecţiuni respiratorii, cutanate şi oculare, destul de serioase. Cel mai frecvent, acesta poate face rinită alergică: strănut repetat, nas înfundat, curgerea nasului, puruit nazal şi al gâtului. De asemenea, poate apărea rino-conjunctivita alergică: înroşirea ochilor, lăcrimarea excesivă şi puruit.
Nu uita!
După ce ai aspirat încăperea, curăță toate suprafețele cu o lavetă specială care colectează foarte bine praful, iar mai apoi aerisește camera.
sursa foto – Unsplash