Activități distractive pentru a consolida relația mamă-copil

Suntem „legate” la propriu de copiii noștri, chiar dacă sunt deja mari. Însă odată cu creșterea acestora, tindem să nu petrecem atât de mult timp împreună. Ei însă au nevoie de noi, indiferent de vârstă, de aceea e necesar ca uneori să ne facem timp pentru a ne conecta cu ei, a sta la povești sau pur și simplu pentru a ne ține în brațe.

Iată câteva activități distractive pentru a consolida relația mamă-copil, pe care le poți face cu puiul tău!

Joaca este extrem de importantă pentru dezvoltarea copilului. Aceasta îl ajută să-și dezvolte abilitățile de comunicare, să-și exprime emoțiile, să-și cultive creativitatea și să învețe abilități noi de socializare. De asemenea, joaca este o modalitate distractivă și ușoară de a consolida relația cu copilul, de a vă bucura de timpul petrecut împreună și de a vă demonstra astfel cât de important sunteți unul pentru celalalt.

Răsfoiți albumele cu fotografii

Indiferent de vârstă, copiii adoră să răsfoiască albumele cu fotografii. Îi poți arăta copilului fotografii de când erai tu însuți copil, povestindu-i despre propria copilărie. De asemenea, puteți revedea pozele din primul său an de viață, vorbindu-i despre nașterea lui, despre primele zâmbete, primii pași, primele cuvinte și despre momentele frumoase prin care ați trecut împreună până la acel moment.

Schimbați rolurile

Copiii își doresc să crească mai repede și să facă treburi de oameni mari. Oferă-i această ocazie copilului tău și schimbați rolurile. Permite-i ca pentru o zi el să fie mama și să dea ordinele. Iar tu joacă rolul unui copil. Este un joc extrem de benefic pentru cel mic, care va înțelege mult mai bine cum e sa fii mamă.

Borcanul cu cuvinte magice

Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, decorați frumos un borcan și umpleți-l cu bilețele pe care scrieți diverse cuvinte de dragoste, mulțumire sau apreciere. Atunci când veți fi triști sau veți avea o zi mai proasta, veți extrage câte un mesaj din borcănaș și ziua voastră se va schimba.

Priviți-vă în ochi

Pentru a te conecta cu cel mic, uneori e nevoie de o singură privire. Regula jocului e simplă: poziționați-vă unul în fața celuilalt și priviți-vă în ochi cât de mult e posibil, fără să scoateți un cuvânt.

Pictați, faceți origami, cântați împreună a

Orice activitate creativă dezvoltă în copii această ramură. Puteți încerca să faceți mai multe lucruri, până când găsiți împreună ceea ce vă place.

Conectarea cu copilul nu înseamnă să petreci ore în șir cu el. Înseamnă doar să fii pe deplin disponibilă pentru el, fără tabletă, fără telefon și fără să te gândești la diverse lucruri.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.