Orice copil adoră deserturile și le poate mânca oricând. Ce-ai zice dacă le-ai prepara chiar împreună cu micuțul tău? Astfel veți petrece împreună timp calitativ, în timp ce mâinile voastre vor prepara gustoșenii. Iată 3 deserturi delicioase pe care să le faci acasă cu copilul!
Prăjitură cu morcovi
Dacă micuțul tău iubește morcovii, această prăjitură s-ar putea să fie pe placul său. Se prepară rapid și din ingrediente foarte simple!
Ingrediente:
- 5 ouă
- 250 g zahăr
- 200 ml ulei
- Vanilie
- 350 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță sare
- 2 lingurițe scorțișoară
- Câte o linguriță din: cuișoare măcinate, nucșoară, ghimbir
- 250 g piure de ananas
- 100 g nuci fărâmițate
- 100 g amestec de stafide, merișoare, goji
- 200 g morcovi (4 bucăți) dați prin răzătoare
Cum se prepară:
- Încinge cuptorul la 180°C și pune hârtie de copt în tavă.
- Într-un bol încăpător amestecă ouăle, zahărul brun, uleiul și vanilia, până când obții un amestec omogen.
- Peste amestecul de ouă, cerne făină, praful de copt, bicarbonatul, sarea, condimentele. Amestecă din nou până ai o compoziție omogenă, lucioasă.
- Adaugă morcovii dați prin răzătoare, fructele uscate, nucile și piureul de ananas (dă prin blender 250 g ananas din conservă). Amestecă totul și toarnă compoziția în tava pregătită.
- Coace 45-60 minute sau până e bine rumenită prăjitura.
Biscuiți din fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz pot fi folosiți nu doar la prepararea terciurilor pentru micul dejun. Din ei poți face biscuiți delicioși împreună cu copilul.
Ingrediente:
- 200 g fulgi de ovăz
- 200 g făină
- 80 g zahăr
- 200 g unt la temperatura camerei, tăiat cubulețe
- 2 lingurițe praf de copt
- 75 g stafide, merișoare, nuci tăiate, alune, diverse semințe sau bucățele de ciocolată
- 2 linguri lapte
- Un praf de sare
Cum se prepară:
- Cu ajutorul robotului de bucătărie mărunțește fulgii. Amestecă într-un castron făina, fulgii de ovăz, sarea, praful de copt și zahărul.
- Adaugă untul și frământă cu vârfurile degetelor până obții un aluat. Adaugă stafidele și amestecul de semințe și puțin lapte, cât să lege acest aluat.
- Formează o bilă de aluat și pune-o la frigider în folie de plastic pentru cel puțin o oră.
- Scoate bila de aluat din frigider și las-o puțin să se înmoaie.
- Dă drumul la cuptorul încins la 175 grade. Ia cu mâna bucăți mici din aluat și formează bile mai mici, pe care să le aplatizezi apoi. În felul acesta formezi biscuiții.
- Așază biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt. Pune tava în cuptorul încins până biscuiții se rumenesc pe margini.
- Lasă biscuiții să se răcească. Îi poți depozita în frigider într-un borcan închis.
Banana bread
Cu siguranță aceasta va deveni prăjitura preferată a copilului tău! Nu doar că se face ușor, dar și conține banană, pe care oricine o adoră!
Ingrediente:
- 230 g făină
- 100 g unt
- 3 ouă
- 3 banane bine coapte
- O lingură de miere
- ½ linguriță esență vanilie
- Un pumn de semințe sau nuci
- Un plic de praf de copt
- Un praf de sare
Cum se prepară:
- Mărunțește în blender nucile.
- Într-un castron amestecă cu mixerul bananele, ouăle, untul topit și mierea.
- Adaugă făina cernută împreună cu praful de copt. Trebuie să obții o compoziție care curge. La final adaugă esența de vanilie, semințele și nucile.
- Ia o tavă de cozonac, în care ai pus hârtie de copt și toarnă compoziția de banana bread.
- Trebuie să stea în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de aproximativ 60 de minute.
Spor la gătit și poftă bună!
Sursa foto – Unsplash