Ce alimente nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun

Crăciunul și Revelionul sunt două dintre cele mai importante sărbători, așteptate cu nerăbdare de oricine. În această perioadă suntem mai buni, mai darnici, mai omenoși. Pentru că suntem un popor căruia îi place să mănânce mult, există diverse tradiții legate de masa de Crăciun, respectate cu sfințenie de către gospodine.

Iată ce alimente nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun pentru a avea parte de belșug și voie bună tot anul!

Făină de porumb și mămăligă

Culoarea galbenă este simbolul aurului. Se crede că aceasta aduce noroc în casă. Din acest motiv, o mămăligă pe masă de Crăciun sau o mână de făină de porumb nu va lipsi niciodată. Unde mai pui că aceasta se potrivește perfect cu friptura de porc?

Carnea de porc

În multe țări, inclusiv în Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria sau Austria, carnea de porc este considerată un aliment miraculos. Porcul simbolizează progresul, căci acest animal nu merge niciodată cu spatele. Din acest motiv, nu lipsește niciodată de pe masa de Crăciun.

Salatele

Nu există vreo superstiție legată de salate, însă acestea nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun, pe care există multă carne. În combinație cu o bucată de friptură de porc, salatele din abundență, fără maioneză, sunt indispensabile.

Fasolea și mazărea

Considerate simboluri ale norocului și prosperității, fasolea și mazărea sunt printre mâncărurile preferate ale poporului nostru. Dacă vrei să ai un an cu succes, de pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească aceste două alimente, care pot fi gătite în diverse moduri interesante și savuroase.

Rodiile

Aceste fructe sunt considerate un semn al abundenței. Culoarea roșie a acestora amintește de Crăciun, de aceea pot fi folosite la decorarea platourilor, în salate sau alături de alte fructe.

Sărbători frumoase!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.