Obiceiuri care ajută la îndepărtarea oboselii de după amiază

Cu siguranță, nu doar o singură dată te-ai simțit obosită după amiază, chiar dacă nu ai lucrat prea mult pe parcursul zilei. Ei bine, această stare are o explicație științifică. Oboseala de după amiază descrie starea de somnolență care apare, de regulă, în intervalul orelor 13:00 – 15:00. În general, există diferite motive pentru care oamenii se confruntă cu somnolența de după masă, dar simptomele sunt foarte asemănătoare.

Cauzele principale ale oboselii de după amiază:

  • Prediabetul sau rezistența la insulină
  • Hipoglicemia reactivă
  • Sindromul ovarului polichistic
  • Un program scurt de somn
  • Obiceiuri alimentare proaste
  • Nivel ridicat de stres

Obiceiuri care ajută la îndepărtarea oboselii de după amiază

Pentru a putea lua măsuri în ceea ce privește oboseala de după amiază, este necesar să cunoaștem factorii care o determină. În dependență de aceștia, vom recurge la remedii.

Ascultă melodia preferată

Muzica este una dintre metodele de a scăpa de stres și oboseală. Astfel, ia o pauză de 5 minute, pune-ți căștile în urechi și ascultă o melodie ritmată. Dacă ai posibilitatea, dansează. Te vei simți mult mai energică.

Fă activități variate

Dacă lucrezi la birou și observi că apare oboseala, schimbă activitatea. Pentru câteva minute, fă altceva, apoi revin-o la ceea ce lucrai mai înainte. Cercetările arăta că starea de concentrație scade după aproximativ o oră și se înrăutățește după acestă perioadă de timp, fiind nevoie de diversificare a activității.

Fă mișcare

Pentru a scăpa de orice fel de oboseală este necesară mișcarea. Încearcă să stai câteva minute în picioare, dacă ești la birou sau fă câteva exerciții fizice.l, în special exerciții de întindere.

Fă după amiază lucrurile interesante

Atunci când lucrezi la proiecte care îți sunt interesante, lasă-le pentru după amiază. Fă de dimineață lucrurile care necesită atenție și concentrare maximă, iar mai târziu vei recăpăta energia și vei scăpa de oboseală făcând ceea ce îți trezește interes.

Mănâncă ceva energizant

Dulcele te energizează. Astfel, atunci când te simți somnoroasă și obosită, ia o gustare care să-ți pună sângele în mișcare. Optează pentru ceva care combină proteinele, fibrele și carbohidrații complecși, cum ar fi biscuiții din cereale integrale sau legumele crude. Acestea vor crește în mod constant nivelul zahărului din sânge și-l vor menține.

Bea ceai

Poate nu știai, dar ar fi bine să-ți faci un obicei din a bea ceai după amiază, deoarece acesta este un pas bun spre a face față oboselii prin aportul mic de cofeină și a câtorva minute de liniște pe care le implică acest proces.

La prânz, mănâncă proteine în loc de carbohidrați

Ar fi bine ca la prânz să renunți la carbohidrați și să mănânci proteină. Astfel, o salată de ton fără pâine, o salată verde cu brânză, un ou tare și câteva felii de carne de curcan sunt mult mai benefice pentru sănătate.

Petrece timp în aer liber

Atunci când te ia oboseala, fă o pauză si ieși la aer liber. 10 minute sunt suficiente pentru o scurtă plimbare sau pentru o pauză în care să respiri aer curat. Acest lucru te va ajuta să resetezi ceasul cronologic, să menții sub control cantitatea de melatonină și-ți va oferi un stimulent valoros de vitamina D.

Tu la ce alte trucuri recurgi pentru a scăpa de oboseala de după amiază?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.