Neurografica – terapia prin desen. Cum funcționează

Neurografia este o metodă grafică de organizare a gândirii, de transformare a stării și atitudinii cuiva față de o problemă, fără cuvinte și printr-un proces conceptual. Acesta este contactul cu spațiul interior al persoanei prin desen. Astfel, problema se transformă în imagine.

Cuvântul „Neurographica” cuprinde două cuvinte: neuron = „o celulă care poartă mesaje între creier și alte părți ale corpului și care este unitatea de bază a sistemului nervos” și „grafică” = „utilizarea artistică a imaginilor, formelor și cuvintelor”.

Neurografica este un instrument perfect pentru oricine este interesat de creșterea personală și / sau profesională. Pe baza descoperirilor din neuroștiință, această tehnică specială de desen ajută la conectarea conștiinței noastre cu subconștientul, activând conexiunile dintre celulele creierului nostru – neuronii – oferind astfel cheia sursei infinite de energie disponibile prin creierul nostru.

Materiale necesare

Tot ce ai nevoie pentru a face un desen neurografic este un marker, pix, hârtie și curiozitatea de a învăța. Nu sunt necesare abilități de artă sau desen, nu este nevoie de a verbaliza obiectivele și temele și nici de a împărtăși emoțiile.

Cum funcționează Neurografia

Pe măsură ce urmăm un set de pași simpli, abilitățile motrice fine ale mâinii, asociate cu rețeaua neuronală din creier, sunt activate. Acest lucru ajută la redirecționarea creierului prin neuroplasticitate, capacitatea creierului de a se reorganiza, atât fizic, cât și funcțional datorită comportamentului, gândirii și emoțiilor. Figurile și liniile geometrice simple permit exprimarea a orice conflict sau problemă și manifestarea unei dorințe – orice este ascuns adânc în interior – fără bagajul intelectual de cuvinte și limbaj.

Creând compoziții pe o foaie de forme simple și conectându-le cu o linie, formăm impresii. În acest fel, creăm un cod simplu de modificare grafică pentru conștiință. Are loc o reconfigurare a conexiunilor neuronale și începem să gândim și să acționăm diferit, ceea ce schimbă în mod natural atitudinea oamenilor față de noi, față de mediul înconjurător și face posibilă luarea unor decizii non-standard. Desenând, ne schimbăm impresiile despre realitate, ne formăm altele noi. „Animăm” această nouă realitate pentru conștiință și începem să controlăm circumstanțele.

Exerciții

Desenarea gândurilor

Pune un marker pe o foaie de hârtie în orice loc, începe să desenezi o linie de-a lungul foii, pur și simplu urmând mâna. Pentru simplitate, poți închide ochii. Conectează-te la dorințele mâinii și doar urmează această dorință – acolo unde trage, mergi acolo. Desenează o linie de-a lungul foii, întorcându-te și schimbând direcția până când ai chef să te oprești.

Nu există reguli și interdicții aici, linia se poate trece singură în mai multe locuri sau poate să nu se traverseze deloc. Principalul lucru este că linia nu este un segment. Este nesfârșită, așa că poți umple cu ușurință întreaga foaie cu ea.

Dacă ai reușit să desenezi ceva pe foaie și ți-a fost ușor să urmărești mâna, înseamnă că te auzi pe tine însuți și ești gata să-ți transmită lumii dorințele și gândurile prin corpul tău. Pornind kinestezicul, ai transferat gândurile din cap pe o bucată de hârtie printr-un marker. Ai pus unul dintre codurile tale neuronale pe hârtie. Acum poți lucra cu el cu ajutorul neurografiei: transformă-l, completează-l și adă-l în starea care îți place.

Schimbarea vieții

Pentru acest exercițiu, vei avea nevoie de abilitățile de a desena principalul atu al neurografiei – linia neurografică. După ce ai învățat să conduci această linie, vei începe automat să creezi noi oportunități și să faci un pas către o nouă realitate.

Pune un marker pe o foaie de hârtie în orice loc, începe să trasezi o linie de-a lungul foii, urmând dorințele mâinii. Odată ce ai făcut acest lucru, începe să desenezi o linie care își schimbă adesea direcția. În momentul în care dorești să schimbi direcția, nu merge acolo unde trage mâna, ci în orice altă direcție. Așa începei să conduci o linie neurografică care nu se repetă în fiecare secțiune a mișcării și merge întotdeauna în direcția greșită în care ne așteptăm. Conducând această linie, conectezi dorințele inconștientului – modele de comportament – ​​cu luarea deciziilor conștiente. Începi să-ți tragi noi căi în mintea ta, pregătindu-l pentru faptul că schimbările din viața ta sunt normale și pozitive.

Cu cât este mai ușor să trasezi o linie neurografică, cu atât ești mai pregătită pentru schimbările din viață. În continuare, te poți gândi la un subiect care te interesează. Ce ai vrea sa schimbi? Dezvoltarea carierei, relațiile de familie? Începeți să desenezi acele linii. În primul rând, vei verifica cât de pregătită ești să schimbi ceva acum, iar în al doilea rând, conștiința ta va începe să se pregătească pentru faptul că schimbările sunt posibile într-un anumit subiect.

Terapia prin artă este practicată încă din anii 1940, și se bazează pe faptul că activitățile artistice produc efecte benefice prin capacitatea de a face persoanele să-și exprime non-verbal emoțiile negative.

Sursa foto – AICI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.