Cum să aduci toamna în casă cu câteva decorațiuni

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi. Pentru a o simți și în locuință, e timpul să renunțăm la decorurile de vară și să o amenajăm pentru perioada mai rece a anului. Nu e cazul să zugrăvim sau să schimbăm mobilierul, ci pur și simplu putem folosi mici trucuri pentru a aduce atmosfera tomnatică și în interior. Câteva decorațiuni pentru casă ne vin în ajutor și ne vor transforma locuința în una de vis, unde vom reveni de fiecare dată cu drag, după o zi de muncă.

Pernuțele decorative

Acestea, alături de câteva paturi călduroase în culorile toamnei, vor aduce în locuință mai mult confort și căldură. Poți face pernuțele din puloverele vechi ale copiilor, de exemplu. Tot ce trebuie să faci pentru a obține astfel de pernuțe decorative drăguțe este să înlături mânecile puloverului, să coși bine partea de sus și de jos, să pui înăuntru umplutură pentru perne și să decorezi după bunul plac. Poți face această activitate împreună cu copilul și să-i propui lui partea cu decoratul. Cu siguranță o să-i placă!

Lumânările parfumate

Când e momentul potrivit pentru a aprinde lumânări în casă, dacă nu toamna? Fie că alegi lumânări parfumate sau lumânări decorative, pe bază de baterii, acestea vor crea o atmosferă caldă și confortabilă în locuința ta. Astfel, lasă lumânări pe geam, pe mesele din casă, însă ai grijă să le aprinzi doar atunci când ești și tu acasă, pentru a nu crea un eventual incendiu.

Multitudine de fructe pe masă

Toamna este bogată în fructe, care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Pentru ca membrii familiei să guste din ele din plin, ai grijă să pui pe masă sau pe măsuța de cafea un bol cu fructe de sezon. Sunt binevenite merele, prunele, perele, strugurii, care nu doar că sunt delicioși, ci și plini de vitamine și benefici pentru sănătate. Fructele aranjate frumos, vor cuceri prin cromatica deosebită, dar și prin mirosul îmbătător și vor crea atmosfera de toamnă.

Aducem în casă elemente din natură

Un aspect important la care trebuie să atragem atenția, o reprezintă elementele din natură: conuri, nuci, ghinde, plante uscate, care vor decora locuința perfect. Puse în pahare mari de sticlă, în borcane sau în boluri, acestea vor aduce toamna în casă. Iar dovlecii și tărtăcuțele, merele și strugurii, vor completa și ei atmosfera.

Flori de toamnă în toată casa

Nici aranjamentele florale din flori de toamnă, câte sunt mai rezistente, nu trebuie să lipsească din casă. Acestea pot fi aranjate în vaze și puse în toate încăperile sau pot deveni coronițe de pus la ușă, alături de frunze și alte elemente. Cu doar un buchețel de flori, pus pe măsuța de cafea, vei observa cum atmosfera din casă devine mai primitoare și mai caldă.

Astfel, câteva decorațiuni simple, dar de efect, vor schimba atmosfera în casă și o vor face mai caldă și mai primitoare.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.