Activități de vară, pe care să le faci cu bebelușul de un an

Vara, când petrecem mai mult timp afară, copiii au parte de diverse experiențe. Jocurile și activitățile în aer liber le dezvoltă curiozitatea, îi face mai creativi și îi ajută să descopere lumea înconjurătoare. Iar jocurile de interior sunt pentru relaxare și petrecerea calitativă a timpului. Acestea sunt binevenite atât pentru copiii mai mari, cât și în cazul bebelușilor.

Iată câteva activități de vară, pe care să le faci cu bebelușul de un an și care să-l ajute să se dezvolte armonios!

Activitate senzorială cu boboase

Această activitate nu necesită timp pentru pregătire, ci doar supraveghere din partea ta. Pentru a o face, ai nevoie de boboase de diverse mărimi și o tavă. Propune-i copilașului să pipăie boboasele și să încerce să le transfere dintr-un vas în altul.

Activitate cu spumă

Copiii de toate vârstele adoră să se joace cu spuma. Pentru a-i oferi bebelușului tău o experiență senzorială de neuitat, organizează-i o astfel de activitate. Pune apă într-o sticlă, adaugă câteva picături de săpun pentru copii și agită bine până când se face spumă. Toarnă spuma într-un vas și lasă-l pe cel mic să o descopere. Eventual, poți adăuga și câteva jucării pentru baie.

Activitate cu pompomuri

Pentru această activitate ai nevoie de o cutie, în care să faci găuri de diverse dimensiuni și câteva pompomuri. Propune-i copilului să introducă pompomurile în gauri. Astfel, se va distra de minune. Poți face aceeași activitate și cu paste, mingi sau orice altceva ai prin casă.

Activitate cu hârtie

Pentru această activitate ai nevoie de hârtii de diverse culori și cu diverse texturi. Poți folosi hârtie creponată, ziare, hârtie de copt etc. Fă din ele mingi și lasă-l pe bebeluș să se joace cu ele, să le desfacă și să le rupă în voie. Astfel va experimenta atât senzații tactile diferite, cât și senzații auditive, dar își va dezvolta și Motorica fină, răbdarea și perseverența.

Activitate cu stickere

Cu siguranță ai prin casă stickere sau bandă adezivă de diverse culori. Tot ce trebuie să faci este să le lipești pe oglindă sau chiar pe podea și să-l indemni pe bebeluș să le dezlipească. E o activitate care-l va ține ocupat destul de mult timp, iar tu vei reuși să-ți bei cafeaua în liniște.

Nu uita: În absolut toate activitățile este nevoie de supravegherea unui adult!

Spor la joacă!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.