Exerciții care ajută la o naștere ușoară

Nașterea este un moment frumos, dar dureros pentru orice mămică. Totuși, cu puțină pregătire, poți trece mai ușor peste această etapă. Nu e nevoie să depui prea mult efort, ci din contra, să te relaxezi în timp ce faci un pic de mișcare.

Iată câteva exerciții care ajută la o naștere ușoară și care te vor pregăti pentru a aduce pe lume o nouă viață!

Exercițiile Kegel

Exercițiile Kegel reprezintă o gimnastică a vaginului, cunoscute și sub numele de exerciţii pelviene. Acestea ajută la întărirea mușchilor vaginali, dar și a celor care susțin uterul, vezica urinară şi intestinele, cât și a rectului. Exercițiile se execută ușor, nu necesită un efort sporit și nu prezintă nici un risc. Exercițiile Kegel pot fi făcut oricând, oriunde, însă înainte de a le face, trebuie să cunoști unde sunt situați mușchii pelvieni, pentru a lucra anume cu aceștia. Odată ce ai identificat mușchii pelvieni, poți să faci exercițiile, contractându-i. La început, exersează câte 5 minute zilnic, după care mărește durata acestora până la 15 minute pe zi. Tot ce trebuie să faci este să strângi mușchii, să-i ții încordați între 3 și 10 secunde. Dacă vei face acest lucru în mod regulat, rezultatele le vei vedea atunci când vei naște.

Genoflexiunile

Genoflexiunile sau aşezările contribuie și ele la întărirea mușchilor pelvieni. Pentru a te ajuta, în timpul sarcinii lucrează la capacitatea lor de a se întinde și a se contracta, mărind astfel și pelvisul pentru o naștere mai ușoară. Spatele trebuie să fie drept, postura relaxată, genunchii ușor îndoiți, tălpile îndreptate în afară. Îndoaie genunchii și mai tare, până când formează un unghi de 90 de grade, apoi ridică-te. E bine să nu forțezi, ci antrenează-te câte un pic în fiecare zi.

Înclinarea pelviană

Aceste exerciții implică o serie de contracții, urmate de destinderi musculare. Au drept scop tonifierea mușchilor pelvieni și abdominali. Pentru a le face, așează-te în patru labe pe o suprafață solidă, îndreaptă spatele și menține mușchii abdominali relaxați. În continuare, inspiră adânc și arcuiește-ți spatele. În acest moment, mușchii abdominali și fesieri ar trebui să fie încordați. Menține poziția până numeri la patru, după care revină în poziția inițială. Repetă înclinarea pelviană de 5 ori, în mai multe reprize de-a lungul zilei.

Nu uita: Înainte de a face aceste exerciții, discută cu medicul tău.

Naștere ușoară!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.