Trei rețete de cină rece pentru acest weekend fierbinte

În acest weekend vom avea parte de temperaturi caniculare. Pentru a ne răcori, ne pot ajuta nu doar diversele băuturi, ci și bucatele delicioase, care ne oferă și doza necesară de vitamine și nutrienți. Vara nu prea avem poftă de mâncare, însă o cină gustoasă, pregătită cu toată familia, nu va fi refuzată de nimeni.

Iată trei rețete de cină rece pentru acest weekend fierbinte, pe care să le prepari cu cei mici și care să vă bucure serile!

Salată cu ton

O salată cu ton este perfectă pentru cină. Pentru a o prepara, vei avea nevoie de:

  • Castraveți
  • Roșii
  • Ton conservat
  • Fasole conservată
  • Ceapă roșie
  • Suc de lămâie
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper

Cum se prepară

Taie castraveții și roșiile în bucăți medii. Adaugă peste ele tonul și fasolele, apoi amestecă-le. Decorează salata cu inele de ceapă roșie, sare, piper, ulei și suc de lămâie.

Tocăniță de cartofi cu carne

Cartofii noi se potrivesc perfect în această rețetă! Vei avea nevoie de:

  • Cartofi
  • Ardei grași (verde și roșu)
  • Ceapă
  • Morcov
  • Pastă de tomate
  • Leuștean verde
  • Carne de pui dezosată
  • Sare

Cum se prepară

Spală bine legumele și taie-le julien. Curăță cartofii și taie-i cubulețe, iar carnea – bucăți potrivite. Călește ceapa, morcovul și ardeii, apoi adăugă carnea și apă cât să cuprindă. Dă la cuptor pentru 20 de minute sau fierbe până când carnea este aproape gata. Adaugă cartofii, pasta de tomate și sare și gătește mai departe până când cartofii sunt fierți. Servește când s-a răcorit, cu leuștean tocat fin.

Paste cu feta la cuptor

Pastele sunt adorate de oricine. În perioada verii, alături de o salată de legume, reprezintă mâncarea perfectă – rapidă și gustoasă! Pentru a le prepara, ai nevoie de:

  • Roșii cherry
  • Paste
  • Brânză feta
  • Ulei de măsline
  • Usturoi
  • Oregano și busuioc
  • Sare și piper

Cum se prepară

Tare roșiile jumătăți și aranjează-le într-o tavă. În mijloc pune brânza feta, apoi presară cu oregano și ulei de măsline și dă tava la cuptor până când brânza și roșiile se înmoaie. Între timp, fierbe pastele, curăță usturoiul, taie-l mărunt și amestecă-l cu busuioc tocat fin. Scoate tava de la cuptor, amestecă roșiile și brânza cu usturoi și busuioc și pune deasupra pastele, amestecând bine. Servește-le cu compot rece.

Poftă bună! Weekend frumos să ai!

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.