Cărțile pentru copii nu sunt doar pentru cei mici. Din ele învățăm și noi, maturii. Majoritatea vin cu diverse povețe și sfaturi utile în viața de zi cu zi, astfel încât putem nu doar să le citim cu cei mici, ci chiar să și aplicăm împreună cele învățate.
Iată 3 cărți pentru copii, recomandate și părinților!
„Ziua în care a fugit somnul” de Victoria Pătrașcu
Nu-i așa că și tu, asemeni eroilor din această carte, ți-ai dorit de multe ori ca ziua să aibă mai multe ore și să nu fie nevoie să dormi? Ei bine, cum acest lucru nu e posibil, ce-ai zice dacă înainte de somn te-ai delecta cu o carte dedicată lui, Somnului? Pentru că, dacă îți vei dori prea des să nu dormi, acesta s-ar putea supăra și te-ar lăsa în grija Oboselii. Din povestea extraordinară vei înțelege cât de importantă este odihna și, mai ales, somnul. Chiar dacă acum, la maturitate, nu mai dormi atât de mult, până te saturi, după lectură nu vei mai dori să lucrezi ore-n șir, fără odihnă, ci probabil vei merge imediat la culcare.
„Vreau să câștig” de Tony Ross
Cu toții ne dorim să câștigăm, chiar dacă suntem maturi. Însă cu ajutorul acestei cărți vei descoperi cât de plăcut este să muncești pentru a câștiga și, în special, să câștigi doar atunci când meriți. Iar când nu ai câștigat, data viitoare să fii mai bună pentru a ocupa tu locul întâi. De multe ori, pentru că ești focusată pe rezultatul final, uiți să te bucuri de micile victorii, de faptul că muncești și depui efort să faci ceva. Până la urmă, nu contează rezultatul, ci că ai încercat să faci ceva. Apreciază asta!
„Ultima stație de pe strada pieței” de Matt de la Pena
Este o poveste minunată despre diversitate, având ca personaje un băiețel de culoare și bunica sa. Călătoria lor cu autobuzul este o călătorie simbolică, ghidată de înțelepciunea și empatia bunicii. CJ, băiețelul din poveste o întreabă pe bunica sa de ce nu au o mașină precum prietenul său Colby sau de ce este mereu murdar în cartierul unde coboară. Fiecare întrebare a sa primește răspunsuri surprinzătoare de la bunica sa, care îl fac pe micul CJ să vadă frumosul oriunde în jurul său. Este o carte care ne învață să fim altruiști, să facem voluntariat, să-i ajutam pe cei nevoiași. „Uneori, când e atâta murdărie pe jos, observi mai repede ce este frumos”, nu-i așa?
Lectură plăcută!