5 rețete cu ou, potrivite pentru copiii de toate vârstele

Copiii mici adoră ouăle, însă oul este unul dintre cele mai alergice alimente, de aceea trebuie consumat cu grijă. Ouăle pot fi introduse în alimentație începând cu vârsta de 7-8 luni sau când părintele consideră că cel mic este pregătit. Acesta conține 13 vitamine esențiale și proteine, necesare dezvoltării armonioase a organismului. După ce face cunoștință cu gustul acestuia, orice copil va prefera omleta, ouăle ochiuri sau ouăle fierte.

Iată 5 rețete cu ou, potrivite pentru copiii de toate vârstele, pe care să le prepari atunci când ești în pană de idei!

Sandviș cu ou și legume

Pentru a face un astfel de sandviș, care este nu doar gustos, dar și sățios și plin de vitamine, ai nevoie de legumele preferate ale copilului, omletă și pâine. Prăjește pâinea un pic, apoi unge-o cu un pic de maioneză făcută acasă. Aranjează mai apoi o frunză de salată, legumele pregătite din timp și omleta. Acest sandviș poate fi gătit și la toaster.

Ou poșat cu legume

Oul poșat va fi adorat de copil! Trebuie doar să fierbi apa, iar în timp ce aceasta clocotește, sparge oul în ea și lasă-l să se întărească albușul. Cu ajutorul unei spumiere, scoate oul și oferă-l copilului alături de legumele preferate sau de o salată de legume.

citește și: REȚETE CU VERDEȚURI

Supă dreasă cu ou

Prepară-i copilului supa preferată, iar la final, drege-o cu ou. Pentru asta ai nevoie de un ou bătut cu un pic de smântână, pe care trebuie să-l adaugi în supă după ce aceasta este gata și înainte de a opri focul. Toarnă compoziția încet, în timp ce amesteci cu mișcări rapide pentru a nu se forma cocoloașe. Oprește focul imediat și pune capacul.

Clătită din ou cu verdețuri

Pentru a face o clătită, bate bine un ou cu un pic de cașcaval și toarnă compoziția în tava pentru clătite. Când aceasta este gata, pune deasupra câteva legume sau verdețuri de sezon și rulează clătita. Cel mic o va savura cu plăcere, alături de o cană cu compot.

Omletă din albuș și avocado

Albușul de ou conține foarte multă proteină, este sărac în calorii și nu conține carbohidrați. Copiii adoră albușul, de aceea îi poți oferi copilului tău o omletă din albuș, alături de câteva felii de avocado sau alte legume.

Copilul tău ce bucate cu ou preferă?

Poftă bună!

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.