Cum îngrijim tenul primăvara și ce etape trebuie să urmăm

Primăvara tenul nostru are nevoie de o îngrijire mai deosebită. După o iarnă în care a fost supus frigului și gerului, pregătirea acestuia implică mai multe etape. E bine de știut că primăvara și problemele tenului se agravează. Dacă în perioada rece gerul e cel care creează probleme, primăvara soarele și vântul exacerbează simptomele.

Iată cum îngrijim tenul primăvara și ce etape trebuie să urmăm!

Indiferent de anotimp, niciodată nu trebuie să omitem pașii necesari pentru îngrijirea tenului. O piele curată și luminoasă se obține doar prin urmarea unui ritual zilnic.

Pași pe care trebuie să-i urmăm

1.Exfolierea – procedură mecanică de îndepărtare a celulelor moarte de pe suprafața pielii. Poate fi realizată prin gomaj sau prin microdermabraziune.

  • În gomaj se folosesc diverse geluri sau creme care conțin particule abrazive și ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe piele. Acesta se efectuează o dată pe săptămână pentru tenul sensibil și de două ori pentru celelalte tipuri de ten.
  • Microdermabraziunea este realizată doar de către medicul dermatolog, de aceea este mult mai recomandată. Microdermabraziunea este adaptată fiecărui tip de ten și este recomandată o dată la 3-4 săptămâni, în funcție de necesitățile și tipul tenului fiecărui pacient.

2.Hidratarea – Primăvara este important să trecem de la produsele dermatocosmetice de tip cremă, ce au la bază substanțe grase, la produse de tip loțiune sau seruri, ce au o consistență mai fluidă și oferă pielii o hidratare mai lejeră.

3.Folosirea fotoprotecției – Produsele cu factor de protecție sunt recomandate pe tot parcursul anului, însă primăvara sunt mai mult decât obligatorii. Folosirea acestora previne îmbătrânirea tenului și arsurile solare. Se recomandă cremele cu SPF30 minimum. Acestea se aplică dimineața și se reaplică pe parcursul zilei, la un interval de 2-3 ore. 

O alimentație sănătoasă și echilibrată, consumul suficient de apă și respectarea unei rutine de îngrijire a pielii, te vor ajuta să ai un ten frumos și luminos în orice perioadă a anului.

Dacă ai dubii în privința tipului de ten sau prea puține informații despre îngrijirea acestuia, adresează-te unui medic dermatolog, care te va ajuta în acest sens.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.