Cum să-ți faci bucle fără ondulator

Un păr frumos este un păr sănătos. Din păcate, multe femei care au părul drept, îl fac creț folosind ondulatorul. Acesta, pe lângă faptul că ondulează părul, mai și distruge firele, iar cu timpul podoaba capilară capătă un aspect nesănătos.

Dacă îți place să ai părul cu bucle, iată cum să le faci fără ondulator!

  • Răsucește fiecare șuviță pe deget, apoi prinde părul cu agrafe. Vei obține astfel bucle lejere, largi, care vor arăta foarte bine pe o tunsoare în scări.
  • Dacă ai un tricou pe care nu-l mai folosești, taie-l în fâșii. În jurul acestora răsucește părul și lasă-l astfel câteva ore. La final, vei obține bucle fără a folosi căldură.
  • De asemenea, îți poți face părul creț și cu ajutorul paielor de plastic. Răsucește șuvițele în jurul acestora, iar la final prinde-le cu elastice. După câteva ore, vei obține o coafură nouă.
  • Același lucru îl poți face și cu ajutorul bețișoarelor de lemn pentru frigărui. E o metodă care necesită mai mult timp, însă și rezultatul e pe măsura așteptărilor.
  • Dacă ai părul ondulat natural, dar vrei să-i oferi un aspect mai definit, folosește un tricou de bumbac. Întinde pe pat tricoul, dă-ți părul umed în față și lasă-l în jos, până când ajungi să atingi tricoul cu rădăcina părului. Strânge tricoul ca pe un turban și leagă-l la spate.
  • Șosetele sunt o alternativă a ondulatorului clasic. Rulează șuvița pe mijlocul materialului, iar apoi pune partea cu elastic peste, exact ca și cum ai împerechea șosetele. Vei obține bucle mari și frumoase.

Încearcă toate metodele de ondulare a părului și vezi care ți se potrivește cel mai bine. Totuși, cel mai important este faptul că nu vei mai supune podoaba capilară ondulatorului, ci vei obține păr creț oricând, fără a folosi căldură.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.