5 rețete de mic dejun de post, pentru dimineți grăbite

Uneori postul poate fi dificil din cauza că nu mai știi ce să gătești. Totuși, organismul nostru iubește mâncarea simplă, de aceea e important să nu te complici prea mult. Dimineața, de exemplu, poți mânca semințe, nuci, terciuri, sandwichuri de post, care sunt delicioase și mai și țin de foame.

Iată 5 rețete de mic dejun de post, pentru dimineți grăbite, când nu ai timp să stai prea mult la bucătărie, dar îți dorești să dai un start sănătos zilei!

Plăcinte cu gem din lavaș

Ai nevoie de gemul tău preferat și câteva foi de lavaș. Pune gemul peste lavaș, rulează și dă la cuptor pentru maximum 10 minute. Plăcintele vor ieși crocante și delicioase, numai bune pentru doza necesară de dulce.

Sandwich cu verdețuri și roșii

Cine a zis că în post nu poți prepara un sandwich gustos? Pentru asta ai nevoie de o chiflă de sandwich sau două felii de pâine. Pune în interior foi de salată, spanac și ruccola și câteva felii de roșii proaspete. Separat, fă un sos din câteva picături de ulei, un pic de suc de lămâie și sare și stropește roșiile cu el. Opțional, poți adăuga și un pic de muștar.

Tartină cu humus și legume

Pentru a face astfel de tartine, ai nevoie de un humus gătit în prealabil din năut fiert și diverse condimente. Îl poți păstra la frigider câteva zile și e delicios pentru a fi servit pe pâine. Pune peste el câteva legume tăiate fin și papilele gustative îți vor mulțumi pentru acest boom de sănătate.

Terci din ovăz cu fructe și miere

Probabil aceasta e cea mai simplă, dar cea mai sănătoasă rețetă de mic dejun de post. Tot ce trebuie să faci este să prepari terciul tău preferat, să-l îndulcești cu un pic de miere și fructe și să-l savurezi (chiar dacă te grăbești).

Smoothie

Pentru a-ți lua doza necesară de vitamine, bea de dimineață un smoothie. Îl poți face din fructele sau legumele tale preferate.

Alte idei

  • Salată din legume proaspete și tofu
  • Pâine prăjită cu humus
  • Omletă din tofu
  • Bruschete cu roșii
  • Bruschete cu pastă de avocado
  • Salată de fructe cu semințe
  • Iaurt de post cu semințe și nuci sau fructe

Poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.