Tratamente naturiste pentru tuse la mamele care alăptează

O femeie însărcinată sau care alăptează, dacă se întâmplă să răcească, nu prea poate lua orice medicament. Ideal este să se renunțe la medicamente în această perioadă, însă uneori acestea sunt indispensabile. Totuși, în ajutor vin tratamentele naturiste, care nu pot face nici un rău mamei sau copilului.

Azi îți propunem câteva tratamente naturiste pentru tuse la mamele care alăptează!

Sirop din ridiche neagră cu miere

Ridichea neagră este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata tusea. În combinație cu mierea, aceasta face minuni. Tot ce trebuie să faci este să scobești cu un cuțit interiorul ridichii, apoi să pui miere în ea. Lasă timp de câteva ore, apoi consumă licoarea obținută, câte o lingură de trei ori pe zi.

Sirop din ceapă cu miere

Urmând principiul de mai sus, poți face un asemenea tratament folosind și ceapă.

Sirop din banane

Ia două banane de mărime medie, bine coapte. Scoate-le coaja și pisează-le cu ajutorul unei furculițe. Adaugă peste acestea aproximativ 400 ml de apă fiartă și acoperă cu un capac pentru circa jumătate de oră. Amestecul obținut trebuie luat de cate patru ori pe zi, într-o cantitate de 100 de ml, fiind indicat să îl încălzești puțin înainte. Poți îndulci cu miere.

Ceai din coji de ceapă

Pentru a face tratamentul, ai nevoie de mai multe coji de ceapă, spălate în prealabil, pe care să le fierbi timp de 10 minute în apă. Mai lasă la infuzat alte 10 minute, apoi consumă câte jumătate de cană de ceai, amestecat cu o linguriță de miere.

Ceai de ghimbir

Într-o cratiță cu apă fiartă, pune câteva feliuțe de ghimbir și lasă la infuzat timp de 10 minute. Consumă ceaiul călduț, dar proaspăt.

Sirop din muguri de brad

Este ușor de realizat acest sirop chiar și la tine în casă. Trebuie doar să speli bine mugurii, să îi fierbi timp de aproximativ o oră și să îi lași în oală pe durata unei zile. Siropul rezultat se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi. Îl poți îndulci cu miere.

Alte remedii:

  • Gargară cu bicarbonat de sodiu sau sare alimentară
  • Ceai de busuioc
  • Rădăcină se hrean rasă, amestecată cu miere
  • Suc de lămâie cu miere
  • Sirop de pătlagină
  • Ceai de tei

Tu ce alte remedii naturiste pentru tuse la mamele care alăptează cunoști?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.