5 trucuri de frumusețe utilizate de femeile coreene

Cu siguranță, orice femeie își dorește o piele fină și luminoasă ca a coreenelor. Majoritatea dintre ele acordă mai multă atenție îngrijirii tenului decât restul femeilor. Secretul stă și în câteva trucuri pe care acestea le folosesc pentru a fi atât de frumoase.

Iată 5 trucuri de frumusețe utilizate de femeile coreene!

Folosesc demachiant pe bază de ulei

Pentru a-și curăța tenul, acestea mai întâi îndepărtează BB-creamul sau fondul de ten și restul machiajului, folosind un prosop umezit și bogat în nutrienți. Mai apoi, pentru îndepărtarea sebumului și a restului de machiaj, folosesc un produs pe bază de ulei, care nu usucă pielea, ci chiar o hidratează și calmează. Uleiul este îndepărtat cu apă călduță.

Folosesc măști din bumbac

Probabil ai observat că majoritatea coreenelor folosesc măști din bumbac pentru a-și hidrata tenul. Acestea sunt aplicate de 2-3 ori pe săptămână și nu în fiecare zi. Coreenele aleg măști cu colagen pentru a preveni îmbătrânirea sau cu ingrediente hidratante pentru un plus de luciu. După ce își scot masca, acestea realizează un masaj ușor timp de 5 minute.

Fac masaj facial în timpul dușului

Chiar dacă masajul facial este nelipsit atunci când coreenele își aplică măști de bumbac, acestea îl fac și în timpul dușului. Folosesc atât mișcări circulare, cât și tapotează cu degetele tot prin mișcări de rotație. Acestea încep cu fruntea, apoi cu pomeții, obrajii și continuă până la linia maxilarului. Masajul stimulează circulația, dar face și tenul mult mai fin. În timpul dușului, pentru a face masajul, coreenele folosesc un gel de curățare.

Beau ceai de orz

Ceaiul de orz are foarte multe beneficii. Acesta ajută la îmbunătățirea circulației, previne bolile cardiace, diabetul zaharat și întărește sistemul imunitar. În Coreea, ceaiul este folosit și pentru că are proprietatea de a menține tenul sănătos, fiind bogat în antioxidanți.

Folosesc regula celor trei secunde

Una dintre regulile principale în îngrijirea tenului coreenelor este „regula celor trei secunde”. Aceasta presupune aplicarea unei creme intens hidratante în primele trei secunde după ce se spală pe față. Chiar dacă pare un obicei banal, acesta poate fi explicat prin faptul că tenul umed absoarbe mai ușor substanțele benefice din serumuri sau creme.

Sunt trucuri simple, dar care confirmă faptul că, dacă sunt aplicate, dau rezultate impecabile, asemeni tenului femeilor din Coreea.

Sursa foto – unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.