Pentru o mamă cu copil mic e greu să-și găsească timp și pentru micile sale plăceri. Totuși, acesta este absolut necesar, căci o mamă cu nevoie împlinite, care are grijă de ea, va putea avea grijă și de copil. Fie că ieși la o plimbare singură sau la o cafea cu prietenele, vizionezi un film, desenezi sau citești, aceste momente te vor ajuta să te relaxezi, să te deconectezi și să fii bine emoțional.
Dacă iubești lectura, iată câteva idei de cărți pe care orice mamă trebuie să le citească!
100 DE ÎNTREBĂRI ALE TUTUROR MAMELOR
Fiecare mamă are foarte multe întrebări despre creșterea și educarea copilului. Cartea vine să răspundă la acestea. Este organizată tematic, pe capitole ce abordează problemele cu care se confruntă părinții în timpul primilor ani de viață ai copilului și a fost realizată în parteneriat cu magicmaman, site-ul pentru părinți, cel mai accesat în Franța, cu peste 4 milioane de vizitatori în fiecare lună. Această carte face parte din acele cărți pentru mămici pe care trebuie să o ai în bibliotecă!
LACRIMI ȘI CRIZE DE FURIE de Aletha Solter
Această carte te va ajuta să înțelegi mai bine lacrimile copilului tău. Plânsul nu este o manifestare a mofturilor, ci un strigăt de ajutor din partea micuților, iar autoarea ne spune cum să ne comportăm atunci când crizele de furie devin parcă de necontrolat. „Când nevoia de a plânge este înţeleasă şi recunoscută, oamenii pot să-şi permită să se vindece prin lacrimi”, spune Aletha. Și acest lucru este valabil atât pentru bebeluși, cât și pentru copiii mai mari.
CREIERUL COPILULUI TĂU de Daniel J. Siegel si Tina Payne Bryson
Orice acțiune zilnică făcută de copii, poate deveni un moment prețios de dezvoltare a creierului. Cartea te ajută să înțelegi ce se întâmplă în mintea copiilor și cum să le oferim ceea de ce au nevoie cu adevărat. “Pe măsură ce copiii se dezvoltă, creierul lor „oglindeşte“ creierul părinţilor. Cu alte cuvinte, propria creştere şi dezvoltare a părintelui, sau lipsa acesteia, are un impact asupra creierului copilului. Asta înseamnă că integrarea şi cultivarea propriului creier este unul dintre darurile cele mai pline de iubire şi de generozitate pe care le poţi oferi copiilor”, scriu autorii.
CE FAC MAMELE (MAI ALES CÂND PAR SĂ NU FACĂ NIMIC) de Naomi Stadlen
Lecțiile de viață scrise de autoarea acestei cărți sunt de mare ajutor pentru o viitoare mămică care nu știe la ce să se aștepte când copilul îi va schimba viața prin îndepărtarea prietenilor, renunțarea la carieră, schimbările fizice și emoționale. Cu siguranță, o astfel de carte ți-ar fi utilă și te-ar ajuta să înțelegi că nu ești singură.
COPILUL TĂU. PĂRINȚII TĂI. TU de Ioana Chicet-Macoveiciuc
Este o carte-încurajare și ghid pentru toate mamele, indiferent de vârstă. „Am scris mult despre relația noastră cu părinții noștri, sursă de frustrare și suferință, dar și furie față de copiii noștri, despre limite, reguli și metode de educare cu blândețe, despre limitele personale și multe strategii de jocuri care ne pot ajuta să ne conectăm cu copiii noștri”, spune Ioana despre carte.
Tu ce alte cărți citești în această perioadă?
Sursa foto – Unsplash