Cum să-ți faci un vision board pentru 2022

La final de an obișnuim să facem un bilanț și să trecem în revistă toate reușitele și insuccesele noastre. Iar la început de an facem planuri, ne stabilim scopuri și dorințe, în speranța că acestea se vor îndeplini și vor contribui la starea noastră de bine, atât sufletească, cât și materială.

Dacă ești o persoană care își face planuri, probabil că deja ai o agendă sau un jurnal în care ți-ai scris scopurile pentru 2022. Dar ce-i zice de un vision board?

Ce este un vision board?

Un vision board este un panou ce poate fi creat din plută sau carton, pe care sunt poziționate visurile tale, pe care îți dorești să le realizezi, concretizate în imagini și cuvinte.

La nivel științific nu s-a demonstrat eficacitatea acestui instrument , însă este cu siguranță un instrument care aduce beneficii pentru starea de bine, motivație și succes.

Cum creezi un vision board simplu și rapid?

Pentru a crea un Vision Board ai nevoie de:

  • visurile/dorințele/obiectivele/planurile tale
  • un panou de plută/carton/ramă foto mai mare
  • reviste sau o imprimantă color (deși poți folosi și una alb-negru)

Primul pas
Pentru început, scrie pe o foaie toate dorințele tale, planurile și așteptările cele mai ascunse, legate de anul nou. Este important să știi ce vrei, căci indiferent de ceea ce îți dorești, totul poate fi inclus în vision board.

Al doilea pas
Dacă știi clar ce îți dorești, poți începe realizarea vision board-ului. Tot ce trebuie să faci este să cauți poze pe internet sau în revistele pe care le ai, care să reprezinte cât mai specific ceea ce îți dorești să se materializeze. Imaginea clară a acelui lucru îți va crea sentimentul că deja s-a împlinit și vei înțelege că este mult mai ușor de atins și nicidecum imposibil.

Pasul trei
Odată ce ai găsit imaginile care reprezintă clar dorințele și scopurile tale, decupează-le sau printează-le și asamblează-le așa cum simți tu. Nu există o modalitate de a aranja pe panou aceste imagini. Corelează cuvinte sau texte care îți plac sau te motivează și aplică-le sub poze sau peste ele. În acest fel vei avea și motivația acolo, mereu, la îndemână.

Acum, că ai la îndemână acest vision board, pune-l undeva la vedere și pregătește-te pentru călătoria anului, în care îți vei atinge scopurile și îți vei îndeplini dorințele.

Un an frumos să ai!

Sursa foto – AICI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.