Cum să petreci distractiv cu familia acest Crăciun

Crăciunul e tot mai aproape. Este sărbătoarea bucuriei, a familiei și a siguranței. Din cauza pandemiei, tot mai multe familii petrec Crăciunul acasă, grămăjoară, fără a merge în ospeție sau a primi oaspeți. Probabil că aceasta e cea mai sigură metodă de protecție împotriva virusului care a pus stăpânire pe întreaga lume, dar asta nu înseamnă că spiritul sărbătorilor de iarnă dispare. Din contra, parcă e și mai puternic, ne face și mai uniți.

Chiar și petrecut doar cu familia, Crăciunul poate fi frumos. Iată câteva metode de a vă distra în aceste zile de sărbătoare!

Cântați colinde

Ce poate fi mai frumos decât familia adunată în jurul mesei de sărbătoare sau culcușiți toți sub pături călduroase și învățând colinde? Colindele sunt un simbol al Crăciunului, iar cântatul acestora are numai beneficii pentru mic și mare.

Jucați jocuri de societate

Nimic mai distractiv! Jocurile de societate sunt o modalitate de a vă destinde, de a petrece timpul frumos și calitativ, dar și de a dezvolta anumite abilități. Optați pentru un joc pe care să-l puteți juca toți membrii familiei.

Citiți o carte despre Nașterea lui Iisus

Personajul central al Crăciunului este Iisus Hristos, a cărei naștere o sărbătorim în această zi. Dacă cei mici nu cunosc detalii despre , astfel această zi, puteți citi o carte sau chiar din Biblie, pentru a afla mai multe despre cum s-a născut Iisus.

Puneți bazele unei tradiții de familie de Crăciun

Crăciunul este sărbătoarea potrivită pentru a adopta o tradiție. Puteți stabili din acest an că în prima zi de Crăciun, de exemplu, să mergeți în vizită la o vecină care e singură, să faceți un dar cuiva mai trist sau orice altceva vă doriți voi. De asemenea, tot de Crăciun puteți face o listă cu obiectivele pentru anul care vine.

Ieșiți la plimbare

De Crăciun toți membrii familiei au liber de la serviciu, astfel încât e tocmai timpul potrivit pentru a merge cu toții al o plimbare. Aerul curat nu face rău nimănui!

Indiferent de cum alegeți să petreceți Crăciunul, nu uitați că este o sărbătoare a bucuriei și a familiei!

Sărbători luminate!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.