Zile în care mai puteți admira expoziția ”Măiestria 2021”

Astăzi și mâine, mai exact pe 14 și 15 decembrie, mai puteți admira iile minunate expuse în cadrul expoziției Măiestria 2021.

Expoziția este la a 5-a ediție și în cadrul acesteia pot fi admirate 27 de cămăși autentice românești, din diverse zone etnografice, cusute în ultimul an în Clubul MăiestrIA în acțiune și în cadrul cursului online organizat de către Stela Moldovanu, fondatoarea Măiestria și autoarea cărților MăiestrIA – povestea cusută a iei și IA the Story. Potrivit Stelei, ”iile expuse sunt replici ale cămășilor vechi din muzee și din colecții particulare și vin ca o mărturie a timpurilor în care alegem să ne ducem traiul oriunde în lume, dar rădăcinile ne rămân adânc legate de locul unde ne-am născut. Sunt ii călătoare pentru că cele 26 de autoare ne-au trimis cămășile din Chișinău, Bălți, Cricova, Colonița, Căpriana, dar și București, Pitești, Paris, Stockholm, Milano, Veneția și alte câteva orașe din Italia și Germania.

Evenimentul poartă genericul Expoziție de ii cusute azi pentru muzeele de mâine și se desfășoară la Artcor până pe 15 decembrie, ora 18.00. Intrarea este gratuită.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.