Top produse de îngrijire a tenului în timpul iernii

Iarna este anotimpul în care tenul nostru are nevoie de cea mai mare atenție. Pentru a face față frigului și gerului de afară, trusa noastră de îngrijire va include mai multe produse. Indiferent de timpul de ten pe care-l ai, curățarea și hidratarea sunt pași importanți pe care nu trebuie să-i ignori. Sunt însă și alte produse care te vor ajuta să-ți îngrijești pielea feței și să îi redai luminozitate și prospețime chiar și în cele mai posomorâte zile de iarnă.

Iată ce produse de îngrijire a tenului în timpul iernii ar trebui să folosești!

Cremă hidratantă

Aceasta te va ajuta să ai întotdeauna tenul hidratat, în special dacă acesta obișnuiește să se usuce în timpul iernii. Astfel, va reda tenului un aspect înfloritor și sănătos.

Loțiune tonică

Când vremea e rece și uscată, epiderma are nevoie de uleiurile esențiale, pe care le pierde, distrugându-se în acest fel bariera de protecție a pielii. Din acest motiv, este necesară o loțiune tonică, care să conțină ingrediente naturale, fără detergenți, parabeni sau parfumuri, și care să hrănească tenul.

Cremă nutritivă

Pentru a îmbogăți pielea cu substanțe hrănitoare, folosește și o cremă nutritivă. Aceasta va ajuta la regenerarea pielii și va crea o bariera naturală de protecție față de factorii nocivi externi. Optează pentru o cremă care conține un complex de uleiuri nutritive esențiale, care redau pielii confortul și catifelarea.

Exfoliant natural

Din cauza gerului și a vântului, pielea se usucă și se descuamează mult mai repede. În consecință, pe ten se formează un strat de celule moarte care nu permit penetrarea stratului viu al pielii de către produsele cosmetice. Astfel, este esențială exfolierea săptămânală. Alege un exfoliant cremos, blând cu pielea, dar care va emolia și va îndepărta reziduul de celule moarte.

Cremă cu SPF

E foarte important să folosești și iarna o cremă de protecție solară. Chiar dacă soarele nu e pe cer, razele acestuia oricum ajung pe pământ și îți pot afecta pielea feței. De obicei, cremele cu SPF nu încarcă tenul și pot fi folosite chiar și atunci când porți machiaj.

Uleiuri naturale

Pentru o hidratare și hrănire profundă a pielii, în special a celei uscate, alege să folosești uleiurile naturale. Poți opta pentru cel de ricin, argan, măsline sau migdale, pe care să-l aplici seara, înainte de a merge la somn.

Pentru a te putea bucura de un ten luminos și sănătos, alege să folosești produse de îngrijire și cosmetice calitative, care nu încarcă pielea feței și îi oferă naturalețe, elasticitate și fermitate.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.