Decorațiuni handmade de iarnă, pe care le poți face cu copiii

Pentru că iarna este tot mai aproape, ce ai zice dacă în acest weekend, pe lângă filmele pe care le veți viziona în familie, veți confecționa și decorațiuni. Este o metodă extraordinară de conectare cu copiii, de dezvoltare și exersare a anumitor abilități, dar și de a petrece timpul frumos împreună. Iar rezultatul vă va bucura ochiul pe toată perioada iernii.

Iată ce decorațiuni handmade de iarnă puteți face împreună!

Ghirlande din hârtie colorată

Pentru a face această decorațiune aveți nevoie de: hârtie, ață, foarfecă și clei fierbinte (dacă nu-l aveți, puteți folosi aracet). Din hârtia colorată decupați diverse forme de steluță, globuri sau orice vă doriți voi și lipiți-le pe sfoară. Lăsați să se usuce, apoi agățați ghirlanda la geam, în camera copiilor sau chiar în pomul de Crăciun.

Fulgi de nea din hârtie

Toată copilăria noastră am făcut fulgi de nea din hârtie, iar acum a venit momentul să transmitem tradiția mai departe. Pentru aceasta aveți nevoie de: hârtie de culoare albă, lipici și o foarfecă. Puteți face diverse modele și mărimi, după care lipiți fulgii pe geam, faceți din ei o ghirlandă sau puneți-i în brad, dacă sunt de dimensiune mai mică. De asemenea, puteți face și fulgi în dimensiune 3D.

Un brad din cărți

Dacă în familia voastră se citește, cu siguranță aveți multe cărți. Le puteți folosi pentru a face din ele un brăduț. Astfel, construiți din cărți o piramidă, apoi ornamentați-o cu o instalație luminoasă. Dacă puneți brăduțul în camera copiilor, noaptea poate servi pe post de lampă de veghe.

Globuri handmade

Dacă aveți globuri mai vechi, cărora li s-a șters culoarea, nu le aruncați, ci dați-le o nouă viață. Pentru a face asemenea decorațiuni aveți nevoie de: globuri, clei fierbinte, boabe de cafea, bucăți mici de CD, sclipici, confeti sau hârtie colorată. Tot ce trebuie să faceți este să lipiți de exemplu boabele de cafea pe toată suprafața globului și să lăsați la uscat. Veți obține astfel globuri noi, recondiționate chiar cu mâinile voastre. Dacă nu aveți globuri, puteți folosi becurile arse, cărora trebuie doar să le scoateți fitilul și apoi să le devorați după bunul plac.

Oameni de zăpadă din ciorapi

Ce fel de iarnă fără oameni de zăpadă? Vestea bună este că îi puteți confecționa chiar voi, iar aceștia nu se vor topi. Aveți nevoie de: ciorapi de culoare albă, elastice, o cariocă și orez. Umpleți ciorapul cu orez, apoi prindeți-l bine la gură. Folosind un elastic, prinde ciorapul de mijloc, pentru a separa capul de corpul omului de zăpadă. Cu ajutorul altui ciorap, faceți-i o căciuliță, iar folosind carioca – desenați-i nasul gura și ochii. Dintr-o bucată de stofă, îi puteți face și un fular.

Spor la confecționat decorațiuni și un weekend frumos să ai cu întreaga familie!

Sursa foto – Unsplash, Blogul de călătorii, Află cum

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.