Deodorant clasic sau deodorant natural? Ce să alegi

Îl purtăm cu noi peste tot. Depindem atât de mult de el, încât ne începem orice zi folosindu-l. Îl avem în diverse variante: spray, roll on, tip săpun, lichid, solid, și nu mai știm care e cel potrivit și pe care să-l evităm. Este vorba despre deodorant, care ne protejează zi de zi de mirosul neplăcut al transpirației.

Fiind atât de des folosit, ne este dificil să ne gândim că acesta ar putea avea și dezavantaje și ne-ar putea cauza probleme de sănătate. Pentru a le evita, e indicat să folosim deodorantele naturale, care sunt mult mai benefice și sănătoase.

Dezavantajele deodorantelor clasice

Pot cauza afecțiuni ale pielii
Deodorantele clasice, care conțin o mulțime de elemente chimice, blochează porii și împiedică transpirația, atât de necesară organismului. Astfel, ne putem alege cu diverse afecțiuni ale pielii de la subraț – iritații, pete, durere.

Pot accentua mirosul neplăcut al transpirației
Deși s-ar părea că deodorantele, care conțin și parfum, ar trebui să ne ajute să mirosim frumos, acestea accentuează și mai mult mirosul transpirației. Acumularea de transpirație sub piele duce și la acumularea de bacterii care, în contact cu transpirația, produc mirosul neplăcut.

Pot cauza apariția unor boli
Unele boli au fost asociate cu utilizarea deodorantelor care conțin aluminiu. Astfel, specialiștii susțin că acestea duc la apariția cancerului de sân, boala Alzheimer și diverse efecte hormonale. De asemenea, unele substanțe toxice din deodorante pot duce la infertilitate.

Apar petele pe haine
Aluminiul din componența deodorantelor clasice, cauzează o reacție cu materialele textile. Astfel, în urma utilizării, pe haine rămân pete albe, inestetice.

Soluția – deodorantele naturale

Pentru a evita toate cele descrise mai sus, este indicat să folosim deodorantele naturale, care au în componența lor ingrediente prietenoase cu natura și, în special, care nu fac rău pielii noastre. Deodorantele naturale nu blochează porii. Astfel, bacteriile de la nivelul pielii o vor descompune și nu va mai mirosi urât. Unele ingrediente naturale pot chiar să micșoreze porii, iar pielea de la subraț va fi mai netedă și mai catifelată.

Totuși, nu toate deodorantele naturale sunt la fel și unele ingrediente din compoziția acestora s-ar putea să nu ni se potrivească. De aceea, este indicat să testăm mai multe deodorante pentru a vedea care este perfect pentru pielea noastră. Secretul este în găsirea componentelor perfecte pentru noi și a formulei potrivite.

Înainte de a renunța la deodorantele clasice este indicat să nu folosim câteva zile nici un fel de antiperspirant. Astfel, pielea de la subraț va elimina toate toxinele și substanțele chimice acumulate în pori și tranziția de la un deodorant clasic la unul natural va fi mai ușoară, iar alegerea deodorantului potrivit – mai simplă.

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.