Exercițiile Kegel poartă numele ginecologului american Arnold Kegel, care a trăit în perioada 1894 – 1972. Acesta a mai inventat și un aparat care măsoară intensitatea contracțiilor pelviene, numit perinometru. Exercițiile au fost recomandate pentru prima dată femeilor care sufereau de incontinență după naștere.
Care este rolul exercițiilor Kegel
Exercițiile Kegel reprezintă o gimnastică a vaginului, cunoscute și sub numele de exerciţii pelviene. Acestea ajută la întărirea mușchilor vaginali, dar și a celor care susțin uterul, vezica urinară şi intestinele, cât și a rectului. Exercițiile se execută ușor, nu necesită un efort sporit și nu prezintă nici un risc.
Specialiștii susțin că exercițiile Kegel fac femeile mai fericite. Acest lucru se întâmplă deoarece favorizează orgasmele intense.
Când poți începe să faci aceste exerciții
Exercițiile Kegel pot fi făcut oricând, oriunde, însă înainte de a le face, trebuie să cunoști unde sunt situați mușchii pelvieni, pentru a lucra anume cu aceștia.
Cum îi poți identifica:
- Stai pe veceu și încearcă să oprești fluxul de urină. Dacă reușești să faci acest lucru, înseamnă că ai determinat poziția acestor mușchi
- Întinde-te pe podea și introdu degetul în vagin. Strânge de parcă ai vrea să oprești urinarea. Dacă simți o ușoară strângere în jurul degetului, înseamnă că ai contractat mușchii pelvieni.
Cum să faci exercițiile Kegel
Odată ce ai identificat mușchii pelvieni, poți să faci exercițiile, contractându-i. La început, exersează câte 5 minute zilnic, după care mărește durata acestora până la 15 minute pe zi Interesant în cazul acestor exerciții este faptul că pot fi făcute oriunde – în timp ce stai așezată pe scaun, te uiți la film sau faci duș. Tot ce trebuie să faci este să strângi mușchii, să-i ții încordați între 3 și 10 secunde. Dacă vei face acest lucru în mod regulat, rezultatele le vei vedea după 6 luni.
IMPORTANT! Exercițiile Kegel sunt contraindicate persoanelor care suferă de vaginism, o boală care duce la contracția involuntară a treimii inferioare a mușchilor pelvieni.
Dacă uiți să faci aceste exerciții, ai grijă să-ți setezi alarma la telefon, care-ți va reaminti de fiecare dată când e momentul pentru ele.
Sursa foto – Unsplash