Motive pentru care să porți și toamna ochelari de soare

La fel ca în cazul cremei de protecție solară, care se aplică pe tot parcursul anului, și ochelarii de soare se poartă nu doar vara, ci și în celelalte anotimpuri. Există câteva motive pentru care oftalmologii, dar și stiliștii, recomandă purtarea ochelarilor de soare pe tot parcursul anului. Fiind un accesoriu stilat, care adaugă un plus imaginii tale, ochelarii te vor proteja și de apariția unor iritații sau chiar boli la nivelul ochilor.

Te vor proteja de razele periculoase
Ochelarii de soare nu doar te vor face să arăți bine, dar și îți vor proteja ochii de razele ultraviolete. Acestea sunt la fel de periculoase pe tot parcursul anului, nu doar în zilele însorite. Mai mult chiar, în perioada iernii acestea devin și mai primejdioase pentru sănătatea ochilor, întrucât sunt reflectate în zăpadă. Razele ultraviolete poate cauza diverse afecțiuni la nivelul ochilor – cataractă, degenerare maculară sau conjunctivită.

Vor preveni iritarea ochilor și uscarea acestora
Ochii sunt extrem de sensibili. Vântul de toamnă, frigul sau gerul din noiembrie va irita ochii și va duce la uscarea acestora. Acest lucru va cauza înroșirea și favorizează apariția unor afecțiuni. Astfel, este foarte important să-i protejăm cu ajutorul ochelarilor de soare.

Vor preveni apariția durerilor de cap
Din cauza luminii prea slabe din perioada toamnei sau prea puternice din cauza zăpezii, apar dureri de cap. În astfel de zile, mușchii globului ocular sunt suprasolicitați pentru a regal cantitatea de lumină care pătrunde până la retină. Din acest motiv apare nevoia de a tine ochii închiși, dar și durerile de cap sau oboseala.

Vor preveni apariția ridurilor
Atunci când afară e vânt, ploaie sau zăpadă, avem tendința de a miji ochii fapt care duce la apariția ridurilor. Nimeni nu vrea să le aibă, mai ales că acestea pot fi prevenite cu ajutorul unei perechi de ochelari de soare.

Indiferent de locul în care mergi, indiferent de anotimp și indiferent de ținută, alege să porți în geantă și o pereche de ochelari de soare, pe care ți-i poți pune pe ochi ori de câte ori este nevoie.

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.