Cum să alegi corect cerceii potriviți formei feței tale

Cerceii sunt un accesoriu deosebit, care-ți scot în evidență cele mai frumoase trăsături ale feței. Din acest motiv, este foarte important să îi alegi cu grijă. Așa cum nu toate hainele ți se potrivesc, nici cerceii nu vor fi toți perfecți pentru forma feței tale.

În general, există 6 forme ale feței:

  1. Ovală
  2. Diamant
  3. Rotundă
  4. Dreptunghiulară
  5. Inimă
  6. Pătrată

Pentru a afla care este forma feței tale, trebuie să iei în calcul trei lucruri: care este cea mai lată parte a acesteia (fruntea, obrajii sau bărbia), forma maxilarului (rotund sau pătrat) și cât de alungită este fața ta. 

FAȚA OVALĂ

Caracteristic feței ovale este lungimea feței, care este mai mare decât lățimea, dar și fruntea lată. Unei persoane cu forma feței ovală i se potrivesc foarte multe tipuri de accesorii. Când vorbim de cercei, ideali sunt cei rotunzi, cei lungi sau cei de tip candelabru. Aceștia vor face fața  să pară mai largă și mai plină, creând senzația de echilibru și armonie.

FAȚA DIAMANT

Caracteristic acestei forme a feței este bărbia subțire și pomeții proeminenți, asemeni unui diamant. Potriviți sunt cerceii rotunzi sau cei mici, cu șurub, care vor echilibra proporțiile feței și trăsăturile. Este indicat să se evite cerceii romb, care vor accentua pomeții.

FAȚA ROTUNDĂ

Fața rotunda este asemeni unui cerc. Aceasta are foarte puține linii și unghiuri drepte. În acest sens, sunt indicați cerceii lungi, de tip lacrimă sau cei cu unghiuri drepte, care o vor alungi și o vor face să pară mai armonioasă și mai subțire. De evitat cerceii rotunzi.

FAȚA DREPTUNGHIULARĂ

Caracteristic feței dreptunghiulare este maxilarul mult mai pronunțat, chiar dacă sunt asemănări cu fața ovală. Pentru femeii cu această  formă a feței sunt indicați cerceii rotunzi, curbați sau în formă de lacrimă. De evitat  modelele de cercei foarte lungi, care alungesc fața mai mult decât este cazul, precum și formele ascuțite, cu colțuri.

FAȚA INIMĂ

Fața în formă de inimă este recunoscută prin fruntea mai lată decât obrajii. Fața se îngustează până la bărbie. Pentru această formă sunt potriviți cerceii în formă de lacrimă, cei curbați sau cei lungi, care au volum în partea de jos.

FAȚA PĂTRATĂ

Fața pătrată are fruntea și bărbia cu lățimi egale, care formează un aspect ca al unui careu. Pentru a micșora unghiurile, sunt indicați cerceii mari, rotunzi, care să atârne ușor, pentru a nu adăuga și mai mult volum în părțile laterale ale feței.

Dacă îți dorești să ieși din anonimat și să scoți în evidență trăsăturile pe care le ai, alege perechea de cercei potrivită formei feței tale!

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.