De ce să-ți îmbrățișezi cât mai des copilul?

Studiile au demonstrat că îmbrățișările fac minuni. Se spune că avem nevoie de patru îmbrățișări pe zi pentru a supraviețui, de opt îmbrățișări pe zi pentru a fi sănătoși și de doisprezece îmbrățișări zilnic pentru a crește. Dacă vei îmbrățișa copilul, nu vei crește un răsfățat, ci un matur care știe cum să-și gestioneze emoțiile și a cărui nevoie de iubire i-a fost satisfăcută.

A ține copilul cât mai mult în brațe, în special în primul său an de viață, este o nevoie mai mult decât crucială. Acest lucru va duce la dezvoltarea sa echilibrată și la formarea caracterului. A îmbrățișa și respectiv a atinge copilul, ne ajută să creăm o legătură foarte puternică între noi și el. Este o dovadă de demonstrare a afecțiunii, dar și un schimb de energie, care oferă confort și siguranță.

Îmbrățișările vindecă și întăresc sistemul imunitar
Îmbrățișările au puteri vindecătoare. Există și studii în acest sens. Atunci când copiii sunt îmbrățișați, starea de bine este transmisă în tot corpul, ceea ce duce la vindecarea nu doar psihologică, ci chiar și fizică. În timpul îmbrățișării, se pune presiune pe zona sternului, unde se află timusul, glanda responsabilă de nivelul optim de anticorpi și celule albe, care la rândul lor sunt responsabile de sistemul imunitar și lupta cu virusurile și bacteriile.

Îmbrățișările învață copilul să ofere și să primească
Acceptând să fie îmbrățișați, dar și îmbrățișând la rândul lor, copiii învață cât de important este să ofere și să primească atunci când cineva le oferă îmbrățișarea. Îmbrățișarea nu este doar un act de a da, ci și de a accepta.

Îmbrățișările relaxează mușchii
Atunci când un copil este îmbrățișat, este cuprins de starea de bine și întregul corp i se relaxează. Astfel, mușchii pierd din tensiune și începe o mai bună circulație a sângelui.

Reduce stresul
Nu în zadar medicii recomandă ca nou-născuții să fie ținuți cât mai mult timp în brațe. Atunci când se obișnuiesc cu noul mediu, este stresant pentru ei, iar brațele pline de dragoste vor reduce din acest stres și vor oferi siguranță. E valabil și pentru copiii mai mari.

Crește comunicarea părinte-copil
Când un copil este îmbrățișat, oricât de iritat ar fi, se calmează și începe să povestească despre ce îl deranjează. Uneori, când nu pot fi spuse cuvinte, îmbrățișarea e cea mai bună metodă de comunicare.

Brațele rămân chiar și la o vârstă înaintată locul de refugiu, iar o îmbrățișare caldă întotdeauna va oferi căldură și afecțiune. Nu înceta să o oferi ori de câte ori simți că cei dragi au nevoie de ea!

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.