Sfaturi de la dermatologi: Cum îngrijim pielea mâinilor toamna

Toamna, pielea mâinilor noastre are tendința de a se usca din cauza vântului și a frigului la care sunt expuse. Adesea aceasta crapă și poate arăta inestetic dacă nu este îngrijită corespunzător. Din fericire, există o mulțime de produse de îngrijire care fac minuni dacă sunt aplicate corect și care pot preveni fragilitatea pielii mâinilor.

Cauzele uscării pielii mâinilor

În perioada rece a anului, mâinile noastre se usucă mai repede și crapă din cauza frigului și a vântului. De asemenea, pentru că avem tendința de a ne spăla mai des cu apă caldă de la robinet, care este foarte dură și intensifică deshidratarea pielii, aceasta favorizează uscarea. La fel, și detergenții sau săpunurile pentru mâni, din cauza componentelor, agresează puternic pielea mâinilor și duc la uscarea ei.

Primul pas – Exfolierea

Chiar dacă pielea mâinilor este uscată, cel mai important pas în îngrijirea acestora este exfolierea. Această procedură va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii și va spori regenerarea acestora. Realizată o dată pe săptămână, exfolierea presupune folosirea unui produs blând, care să nu sensibilizeze pielea.

 Pasul doi – Hidratarea

În urma exfolierii, dar și a expunerii la vânt și frig, pielea se va usca și mai mult și va fi predispusă la crăpături. Pentru a preveni acest lucru, este absolut necesară hidratarea. Pot fi folosite creme hidratante, uleiuri sau geluri nutritive, care vor contribui la regenerarea pielii. Sunt indicate produsele care vor repara și vor hrăni în profunzime pielea, fără a o lăsa prea grasă sau lipicioasă.

Pasul trei – Măști nutritive

Chiar dacă folosești zilnic o cremă hidratantă, este foarte important să îți faci periodic și măști nutritive. Acestea pot fi făcute în special după procedura de exfoliere. Poți folosi măștile tip mănușă, îmbibate cu soluție specială de hidratare sau chiar uleiuri. În acest sens, uleiul de măsline va face minuni dacă va fi aplicat timp de 15 minute, de două ori pe săptămână.

Cum prevenim uscarea mâinilor

Pentru a preveni uscarea mâinilor, este foarte importantă alimentația și consumul a minimum doi litri de apă pe zi. Există o mulțime de alimente care, dacă sunt consumate, îmbunătățesc considerabil aspectul pielii mâinilor. Astfel, pentru a preveni uscarea pielii, este indicat consumul de: pătrunjel, citricele, ardei/gogoșari roșii (vitamina C), ciocolată  amăruie, somon, ulei din nuca de cocos, ceai verde, spanac, semințe, țelină, morcovi (alimente bogate în antioxidanți, acizi grași, vitamina D, omega 3, grăsimi saturate, amino-acizi, fier, acid folic, clorofilă, vitamina E, magneziu, vitamina A, fibre, proteine ​​vegetale).

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.