Top 5 fructe și legume ce trebuie consumate toamna de către femei

Toamna e anotimpul în care ne putem bucura din plin de fructe și legume proaspete. Astfel, acestea nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al niciunei femei. Dacă vrei să profiți de toamna aceasta și să savurezi din gustul ei, trebuie să cunoști ce fructe și legume e bine să mănânci. Consumate în stare proaspătă, acestea conțin cea mai mare valoare nutrițională, de aceea nu ezita să le introduci în meniu.

MERE

Chiar dacă merele sunt prezente tot anul în magazine, anotimpul lor este toamna și în special în acest anotimp sunt pline de savoare și vitamine. Fiind bogate în antioxidanți, acestea trebuie consumate zilnic de către femei, deoarece combat îmbătrânirea. De asemenea, vitamina C din componența merelor este un aliat perfect în lupta cu răcelile.

PERE

Pentru femeile care au un deficit de fibre, perele sunt cele mai indicate pentru a fi consumate.  Perele conțin carbohidrați și pectină, ceea ce favorizează detoxifierea corpului și reglează tractul gastrointestinal. De asemenea, perele ajută organismul să rețină mai bine calciul.

PRUNE

Majoritatea femeilor suferă de constipație, de aceea toamna este anotimpul perfect pentru a trata această afecțiune cu ajutorul prunelor. De asemenea, fiind bogate în seleniu, calciu, potasiu, magneziu și fier, prunele vor asigura o bună funcționare a sistemului nervos.

DOVLEAC

Dovleacul este pe bună dreptate numit „leguma-vedetă a toamnei”, de aceea nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Bogat în betacaroten și în fibre care ajută digestia, dovleacul ajută și tenul să-și recapete sau mențină strălucirea. Iar datorită conținutului ridicat de vitamina A, complexul de vitamine B și potasiu, este un bun luptător împotriva radicalilor liberi.

SFECLĂ ROȘIE

Deși găsim sfeclă roșie pe tot parcursul anului, aceasta este scoasă din pământ în special toamna, ceea ce o face să fie plină de vitamine. Sfecla roșie abundă de acid folic, mangan, potasiu și antioxidanți, diminuând apariția bolilor de inimă. De asemenea, această legumă ajută și la coagularea sângelui și favorizează absorbția calciului în organism.

În această toamnă e timpul să-ți schimbi obiceiurile alimentare și să consumi cât mai multe fructe și legume de sezon. O poți face dacă vei renunța la prăjeli, dulciuri, produse de panificație, carne roșie, zahăr sau sare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.