Fotografia Newborn, ce trebuie să știi înainte de o asemenea ședință

Ședințele foto profesioniste nu mai sunt o raritate printre moldovenii noștri. Tot mai multe familii aleg să imortalizeze momente unice din viața lor, cum ar fi primele zile de viață ale bebelușului. Acest tip de fotografie poarta denumirea de Newborn și reprezintă o artă aparte în lumea fotografiei, care, cu siguranță, trezește cele mai calde emoții, dar în același timp necesită multă cunoaștere.

Prima fotografă din Republica Moldova care a încercat fotografia Newborn acum 11 ani, Aliona Nikanorova, vine cu câteva sfaturi pentru părinții care își doresc o ședință foto cu copilașii lor nou născuți.

„Acum pe piață sunt foarte mulți fotografi, unii dintre ei nu au cunoștințe în anatomia unui bebeluș, nu știu cum trebuie ținut corect. Anume din acest motiv, părinții ar trebui să aleagă atent fotograful, să-i vadă portofoliul, să țină cont de recomandările altor părinți, câți ani de activiatate are acesta. Deci, să apeleze la un profesionist, pentru că nu fiecare fotograf poate să fotografieze bebeluși atât de mici.”

Un alt sfat pe care îl oferă Aliona este ca părinții să vină la o asemenea ședință în primele 2 săptămâni de viață a copilului, atunci când cel mic doarme mai mult și încă nu are colici. Proaspeții părinți ar trebui să mai țină cont de durata ședinței foto, dar și de costul acesteia.

„Părinții ar trebui să știe din start că ședința  cu bebelușii durează câteva ore, cei mici sunt imprevizibili, deci e nevoie de răbdare până iese un rezultat dorit. Din acest motiv, acest gen de ședință foto este mai scumpă decât oricare alta. Poate costa chiar și câteva sute de euro.”

Sursa foto: Facebook / Nikanorova Alena Studio

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.