Majoritatea specialiștilor în parenting susțin că obiceiul de a citi cărți copiilor trebuie instaurat din fragedă copilărie. Interpreta Gloria Gorceag, mama unui băiețel de aproape trei ani, este de aceeași părere și vine cu recomandările sale de cărți pentru copii mici, mai exact pentru băieței. Gloria a făcut o listă de cărți care, după părerea ei, își merită banii.
1. ”NUMERELE” – Editura: ARC. E o carte cu clapete. Minunată. Leo era prea mic când i-am dat-o. De fiecare dată rupea clapetele. Așa că am cumpărat-o din nou. S-a meritat.
2. ”La Magazin”. O carte puzzle. Copilul petrece o bună bucată de timp punând formele la paginile potrivite. Pentru că e bună, i-am cumpărat încă una din seria asta cu titlul – “La doctor”.
3. ”În căutarea fericirii pierdute” (de Mircea Grecu și Jana Grecu). O cărticică autohtonă. Educativă și viu colorată. Am impresia că datorită acestei cărțulii, măgărușul e unul dintre animalele preferate ale lui Leo.
4. ”Animale” – carte cu sunete. Are o cariocă și un fel de telecomandă care imită sunetele reale ale animalelor. Mai e nevoie să vă spun că aud veșnic în casă câte un “ham ham” și “oac oac”?!
5. ”Marea carte despre mașini”. Un alt tip de carte cu sunete. Activezi pagina, apeși imaginea și se aude cum face tractorul, de exemplu. Ziceam că am un băiat pasionat de tot felul de mașini.
7. ”Bunele maniere” – Editura: Dorinta. Probabil, preferata noastră. Cartea are puterea de a educa pe bune. Când Leo nu mă ascultă, îi amintesc că în carte se spune că nu e bine să desenezi pereții, că nu e frumos să calci prin noroi, că nu trebuie să verși mâncarea pe podea. Funcționează. 🙂
8. ”Wind Up Train” – Editura Usborne. Această carte m-a impresionat. E o carte puzzle ce conține o jucarie trenuleț. Cartea e ca o cutie, iar paginile se pot desprinde ca să creezi o cale ferată. Mi se pare o carte superbă, viu colorată, foarte interactivă și sunt sigură că s-ar potrivi și fetițelor.