Ananasul face rău în sarcină – mit sau adevăr

Câte dintre voi ați auzit că nu e voie să mănânci ananas în timpul sarcinii? Motivul principal ar fi că ar elasticiza colul uterin și astfel ar declanșa sarcina prematură. Ei bine, pentru ca acest lucru să se întâmple, o femeie ar trebui să mănânce cam 7 fructe de acest fel.

În schimb, dacă evităm consumul acestuia, ne lipsim de foarte mult vitamine și nutrienți pe care acest fruct le conține.

Ananasul a fost desemnat ca fiind cel mai sănătos fruct din lume, iar motivele sunt importante și susținute. Acesta conține zero grăsimi și colesterol și e bogat în vitaminele A, B, C, potasiu, mangan și o mulțime de alte minerale și substanțe nutritive de care organismul nostru are nevoie constant.

Ananasul poate fi un adaos foarte nutritiv la dieta ta în timpul sarcinii. Deși este necesar în cantități mici, cuprul este un mineral esențial pentru formarea celulelor roșii din sânge. În timpul sarcinii, necesarul de cupru crește la 1 mg pe zi pentru a susține creșterea fluxului de sânge care are loc în timpul sarcinii. Cuprul este, de asemenea, necesar pentru dezvoltarea inimii bebelușului, a vaselor de sânge și a sistemului osos și nervos.

Ananasul este, de asemenea, o sursă bună de mai multe vitamine B: vitamina B1 (tiamina), vitamina B6 (piridoxina) și vitamina B9 (folat).

Deși fiecare își are rolul său individual, vitaminele B sunt în general cheia pentru creșterea și dezvoltarea adecvată a bebelușului. În plus, ananasul conține vitamina C și cantități mici de fier, zinc și calciu, toate fiind importante pentru o sarcină sănătoasă.

Totuși, recomandarea medicilor este să evitați consumul de ananas dacă sunteți în al treilea trimestru de sarcină.

.