Harta vizualizării la copii. Explicațiile psihologului Olesea Ghilaș

Harta vizualizării este un instrument care ne permite să ne introducem într-o lume a viselor și a magiei gândurilor. Potrivit Olesei Ghilaș, ”atunci când vizualizăm, când visăm ceva, ne conectăm corpul și depunem efort pentru a crea și pentru a descoperi creatorul din noi. Dacă suntem în conexiune cu noi, cu corpul nostru, cu sufletul nostru, noi vedem în jur semne care ne ajută să ne îndeplinim scopul și dorințele noastre.”

Un lucru important este faptul că acest instrument se poate cultiva din copilărie, începând cu vârsta de 5 ani. ”Este important să învățăm copii de mici cum să gândească, cum să-i structurăm în aceste 9 cadrane, cum să le vadă. Dar cel mai frumos e acest act de creație împreună cu părintele. Copiii sunt gata să facă orice numai să fie cu mama sau cu tata alături. Atunci când este implicată toată familia, copiilor le place foarte mult această activitate. Iar cel mai important este că noi, părinții, îi descoperit astfel mai bine pe copii și știm pe care ramură să-i dezvoltăm mai mult. Unde să punem accent. Plus la toate, îi apropiem de noi și îi lăsăm să se deschidă către noi.” – a recunoscut Olesea Ghilaș.

Psihologul a vorbit în această duminică, într-un Live pe Instagram, împreună cu fiica sa, Sofia, despre cum să-i explici unui copil de 5 ani ce este harta vizualizării și importanța vizualizării în viața de zi cu zi. Totodată, cele două și-au amintit de prima lor hartă a vizualizării realizată împreună și au povestit momente haioase și interesante despre magia cu ajutorul căreia funcționează lucrurile. ”Vizualizarea este un lucru minunat, dar depinde și de starea și de energia din care luăm aceste gânduri. Dacă creăm o hartă a vizualizării dintr-o stare de frustrare, sau invidie, atunci aceasta nu funcționează așa cum ar trebui. Este important să fie o stare de liniște, de pace, de armonie.” – au mai divulgat mama și fiica.

Totodată, Olesea Ghilaș a explicat ce conține o hartă a vizualizării. ”Se fac nouă cadrane: bogăție, familie, faimă, cunoștințe, etc. Influențează mult culorile pe care le folosești, pentru că fiecare culoare duce energiile sale aparte. Harta vizualizării se face pe parcursul anului, într-o zi favorabilă din lună. De obicei, acest lucru ține de faza lunii.” La fel de importante sunt și afirmațiile scrise și rostite. Și, un mare rol îl joacă recunoștința. „Afirmația cea mai importantă care se scrie este că: eu primesc cu recunoștință realizarea a tot ce îmi doresc în viața mea.” – a dezvăluit Olesea Ghilaș.

O veste bună este că Olesea Ghilaș, împreună cu fiica sa, intenționează să organizeze evenimente offline cu adolescenții și să înceapă chiar și un curs pentru adolescenții interesați în a-și realiza visele și scopurile.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.