6 alimente care reduc inflamațiile

Inflamația este o reacție a sistemului nostru imunitar la diverse infecții. Astfel, organismul luptă cu afecțiunea care l-a atacat. Dar, dacă inflamația este scăpată de sub control, aceasta ar putea provoca numeroase probleme și poate duce chiar la afecțiuni grave precum: artrita, diabet, cancer sau chiar Alzheimer. Există, însă, numeroase alimente care au proprietăți antiinflamatorii. Vezi în continuare o listă a acestora.

Spanac. Spanacul în stare proaspătă este unul dintre alimentele care are cea mai mare densitate de nutrienți. Datorită proprietăților sale, este recomandat în special în alimentația copiilor în perioada de creștere și a bolnavilor. Spanacul mai conține numeroși antioxidanți precum zeaxantină, luteină, sau neoxantină, care au proprietăți antiinflamatorii puternice. Cel mai bine este să fie consumat în stare proaspătă, în formă de sucuri sau smoothie.

Usturoi. Usturoiul este considerat un adevărat medicament în medicina populară. Încă din cele mai vechi timpuri este folosit ca și remediu pentru răceală, tuse sau chiar bronșite. În prezent, usturoiul este recomandat ca și produs alimentar folosit în scopul tratamentelor antimicrobiene, pentru stimularea sistemului imunitar și nu doar.

Sfecla roșie. Pe lângă faptul că îți poate ridica nivelul energetic și scădea tensiunea arterială, sfecla roșie mai este un aliment bogat în antioxidanți cu puternice proprietăți antiinflamatorii. Este suficient să consumați un pahar de suc de sfeclă roșie pe zi pentru a vedea rezultate asupra sănătății în scurt timp.

Ceapa. Ceapa este un produs extraordinar pentru imunitate. Este indicată și în tratarea unor forme de cancer. Încă din antichitate sunt apreciate proprietățile sale antiinflamatorii și este folosită mai ales în combaterea răcelii.

Ghimbir. Ghimbirul este un ajutor de nădejde în lupta cu diferite afecțiuni. Pe lângă faptul că este un analgezic natural foarte bun, ghimbirul mai este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Rădăcina ghimbirului conține gingerol, un compus care contribuie la diminuarea riscului de infecție.

Turmeric. Turmericul conține un ingredient activ numit curcumina, care este excelent în combaterea inflamațiilor. Cercetătorii au demonstrat că acesta este mult mai eficient decât multe medicamente antiinflamatorii. Turmericul poate fi folosit ca și condiment în fripturi, salate, sau tot felul de bucate. Totodată, turmericul mai poate fi adăugat în smothie-uri, sau poate fi folosit ca infuzie pentru ceai.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.