Cum să anunți angajatorul că ești însărcinată. Sfaturi pentru viitoarea mămică

Să anunți angajatorul despre sarcină este un moment foarte important atât pentru tine, viitoare mămică, cât și pentru șeful tău. Nimeni nu poate spune cu siguranță când este timpul potrivit să o faci. Dar te poți baza pe câțiva factori când iei această decizie.

Ține cont de: termenul sarcinii, cum ai vrea să ieși în concediul de maternitate sau să lași munca, dar și de cât de prietenoasă este compania în care lucrezi vis a vis de acest aspect. Totodată, asigură-te că șeful tău este primul care află despre sarcină și despre plecarea ta.

Multe femei așteaptă până când începe al doilea trimestru înainte de a-și dezvălui sarcina. În primul trimestru riscul de avort spontan e destul de mare. Unele femei așteaptă chiar până la sfârșitul lunii a patra. Așteptarea rezultatelor amniocentezei este foarte importantă, astfel încât o mamă poate fi sigură că dezvoltarea creierului bebelușului și sănătatea generală sunt bune.

Ține cont și de:

Felul în care te simți. Probabil că nu vei putea să păstrezi secretul prea mult timp dacă ai vărsături severe și greață. De asemenea, o burtă umflată și incapacitatea de a-ți ridica capul de pe pernă vor fi câteva dintre motivele pentru care trebuie să vorbești cu șeful tău.

Genul de muncă pe care îl faci. Gândește-te bine dacă pericolele la locul de muncă îți pot afecta sarcina. A fi expus substanțelor chimice dăunătoare poate fi foarte rău pentru sănătatea bebelușului. Dacă lucrezi într-un loc care ar putea provoca daune fătului, asigură-te că faci anunțul cât mai curând posibil.

Fii flexibilă. Fii deschisă la compromisuri și discuții, dar pune la punct un plan realist și nu permite șefului tău să fie singurul care stabilește regulile despre sarcină.

Asigură-te că îți cunoști drepturile. Nu uita că unele state au legi mai solide privind concediul de maternitate. Pentru a profita la maxim de situația ta, asigură-te că cunoști aceste legi și studiază-le cu atenție.

Focusează-te pe pozitivism. Nu începe cu scuze atunci când îți anunți sarcina. În schimb, clarifică faptul că ești foarte fericită că în sfârșit ești însărcinată. Arată încredere și abilitate că ești capabilă să lucrezi și că familia și munca sunt ceva ce poți face cu brio. Pentru că, chiar poți!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.