De ce menstruația peste sarcină este un semnal de alarmă

Multe femei au trăit acest fenomen, menstruația peste sarcină, deși nu știau că sunt însărcinate și nici care este riscul acestei sângerări. Uneori, motivele acestora, chiar după instalarea sarcinii, sunt neclare. Totuși medicii ginecologi vin cu câteva explicații și atenționări în acest sens.

O atenție deosebită trebuie atrasă la faptul că hemoragiile peste sarcină nu sunt o normalitate, sunt urgențe. Specialiștii atenționează că menstruația „peste” sarcină este un lucru imposibil pentru că odată ce se instalează sarcina, ciclurile menstruale nu mai vin, iar asta datorită schimbărilor hormonale.

Sunt cazuri foarte rare când în sarcină pot apărea sângerări care seamănă cu începutul ciclului menstrual. Acestea se numesc „spottinguri”. Dacă apar sângerări abundente, însoțite și de durere, atunci poate fi semnul unei posibile complicații în sarcină. Deci, în cazul celei mai mici sângerări apărute în sarcină, este obligatoriu de consultat un ginecolog.


De ce apar sângerările în sarcină


Sângerările vaginale, fără a fi însoțite de o patologie, pot apărea în sarcină atunci când ovulul fecundat se implantează în peretele uterin. Nu se știe exact cauza acestei sângerări, care este redusă cantitativ și dispare rapid, după o zi, două.

Sângerările mici mai pot apărea din cauza fluctuațiilor hormonale. Instalarea unei sarcini presupune blocarea hormonilor, care declanșează eliberarea ovulului din foliculul ovarian, de aceea ciclurile menstruale sunt oprite.

Sângerarea apare când se produce o mică dezlipire la capătul placentei, cu formare de mici cheaguri. De obicei, sângerarea se oprește rapid, dar consultația specialistului este necesară.

De asemenea, ginecologii atenționează că perioadele îndelungate de contracepție pot determina sângerări în primul trimestru de sarcină.

O altă problemă în sângerare este oprirea în evoluție a sarcinii – sângerarea e de obicei minimă, de culoare închisă.

Mola hidatiforma – este degenerescența chistică a vilozităților coriale. Hemoragiile sunt mici și nedureroase. Acestea însă, pot crește cantitativ, ducând spre avort.

Sarcina extrauterină – reprezintă implantarea produsului de concepție în afara cavității uterine. Poate fi cervicală, cervico-istmică, tubară, ovariană sau abdominală. Sângerarea este de obicei în cantitate mică, de culoare închisă, de lungă durată, uneori abundentă, care generează la fel, avortul.

Sursa Foto: Google.com.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.