Pentru inteligență, mulțumește-i mamei

Potrivit celor mai recente studii în domeniu, persoanele deștepte ar trebui să mulțumească mamelor pentru inteligență, or anume de la ele o moștenesc.

Primul studiu pe această temă a fost realizat la Universitatea Cambridge, în 1984. Acesta a demonstrat că genele transmise de la mamă contribuie esențial la dezvoltarea centrului gândirii din creier.

Genetica nu este singurul criteriu de care se ține cont în acest sens. La fel de important, în dezvoltarea intelectuală a copiilor, este contacul emoțional și fizic cu aceștia. Iar rolul mamei este crucial pentru evoluarea unor părți din creier, dacă ne gândim la timpul pe care aceasta îl petrece cu copilul său. Adevărul e că, unele studii susțin că legătura puternică dintre părinți și copii determină și capacitățile intelectuale ale acestora.

Însă, partea interesantă este că, chiar dacă inteligența este strâns legată de funcția gândirii, este influențată și de intuiție și emoție. Iar acestea, din punct de vedere genetic, provin de la tată. Așa că, într-un final, fiecare părinte este responsabil pentru dezvoltarea copilului său și vine cu partea sa bună!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.