Cum să ai mai multă energie în sezonul rece

Îți este greu să te ridici dimineața din patul călduț iar peste zi te urmărește starea de oboseală? Odată cu răcirea timpului, nivelul de energie al organismului scade, iar din acest motiv ne simțim mai obosiți și mai devitalizați. Suntem dependenți de lumina naturală, care e în descreștere în perioada rece, iar programul la locul de muncă are tendința de a se încărca. În acest mod se instalează o stare de epuizare și oboseală. Ce poți face pentru a-ți crește nivelul de energie:

  1. Micul dejun

Încearcă să te trezești puțin mai devreme și să iei micul dejun. Este un obicei sănătos care trebuie să devină o rutină în fiecare zi. S-a demonstrat că atunci când omiți micul dejun, ai toate șansele să te simți obosit pe tot parcursul zilei. Organismul funționează ca o mașină, iar dacă nu are combustibil, mașina nu merge.

2. Hidratează-te mai mult

De multe ori înțelegem greșiț senzatia de sete și foame. Preferăm să ronțăim ceva în locul unui pahar cu apă. Cu siguranță nu toată lumea cunoaște că atunci când nu ne hidratăm suficient, avem senzația unei oboseli acute. Pentru a evita această stare, ar fi bine să bei un pahar de apă o dată la 2 ore.

3. Încălzește-ți corpul cu ajutorul alimentelor

Tempereturile reci îți epuizează energia și bateriile, iar asta din cauza că organismul depune efort pentru a se încălzi singur. Ajută-ți organismul cu un meniu în care să ai supe creme proteice și sățioase, adaugă în ceai ghimbir, iar din gustări ai grijă să nu lipsească nucile și fructele uscate.

Sursa Foto: Glamour.ro.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.