Pași de urmat pentru o înțărcare blândă

Laptele mamei este cea mai bună hrană pentru bebeluș. Pe lângă beneficiile acestuia pentru o dezvoltare armonioasă a organismului, există o energie specială care formează un atașament între mama și copil.

Recomandările specialiștilor sunt bineînțeles de a alăpta copilul ori de câte ori acesta cere sânul, însă doar mama poate decide când să stopeze acest proces. Există multe motive care fac o mamă să-și dorească grăbirea acestui proces, însă cea mai bună decizie este să facă acest lucru treptat. Asta poate dura de la câteva zile pâna la câteva luni.

Este un proces care necesită răbdare și grijă atât din partea mamei, cât și din partea copilului. 

Mai jos sunt 3 metode care ar putea ajuta o mamă să treacă mai ușor peste acest proces, care uneori, poate deveni dureros și neplăcut. 

1. Scoate câte o masă la câteva zile.

 Începutul este mai dificil, așa că îți va trebui un pic de curaj, pentru a amâna câte o masă pe zi. Continuă mai apoi să elimini câte o masă de noapte. O mamă cunoaște deja că copilașul nu cere sânul doar atunci când îi este foame. De multe ori acesta are nevoie de sân pentru a se calma, a adormi, sau pur și simplu pentru a se simți în siguranță. 

2. Nu trebuie să îl refuzi.

Pur și simplu nu îi mai oferi din propia ta inițiativă. De multe ori mama oferă copilului sânul atunci când vrea să îl liniștească. Oferiți-i în schimb o îmbrățișare. 

3. Găsește alimentele pe care le adoră.

Mai ales după vârsta de un an, nu va fi foarte complicat. Implicați-vă în prepararea bucatelor și descoperiți împreună prin jocuri, gustul alimentelor sănătoase dar și gustoase. Deși este un moment foarte important, responsabil și pe alocuri complicat, cu multă răbdare și dăruire, veți trece ambii cu brio.

Sursa Foto: Safeforyou.ro.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.