Cum înveți rapid copilul la oliță

Pentru fiecare mamă este un moment important atunci când se hotărăște să învețe copilul la oliță. Sunt mai multe variante, dar le-am selectat pe cele care sunt ușor de pus în practică, iar rezultatele nu se vor lăsa prea mult așteptate.

Cel mai bine este să începi această etapă prin mici sesiuni în care să încerci să-l obișnuiești să stea pe oliță. Pentru început este bine să-l pui pe ea pentru ceva timp, atât cât vrea el să stea. Divizează timpul dimineața, apoi în jurul prânzului, și continuă în acest ritm.

Lasă-l să-și facă rutina zilnică, dar la fiecare 15 minute încearcă să-l pui pe oliță și fă acest lucru pe tot parcursul zilei.

Lasă-l să umble dezbrăcat prin casă când te hotărăști să-l dezveți de scutec. Fără scutec el o să se simtă straniu când își va face nevoile. Iar atunci când face la oliță, asigură-te că vede și el, pentru că este foarte important impactul vizual.

Atenție: laudă-l de fiecare dată când face la oliță. Laudele ajută la consolidarea stimei de sine a copilului, iar ele funcționează mai bine decât orice jucărie.

De mare ajutor în tot acest proces și în această perioadă sunt și olițele portabile și reductoarele pentru capacul de la vasul de toaletă. Folosește-le atunci când ieșiți în oraș, când mergeți în vizită la prieteni. Un lucru important este să nu uiți să iei mereu cu tine câteva perechi de chiloței în plus pentru copil.

Înainte de somn, încearcă să nu-i dai prea multe lichide copilului. Poți să-i prepari o cină mai consistentă. El nu va mai cere de mâncare sau să bea ceva imediat cum îl pui la somn.

De mare ajutor în acest proces sunt și cărțile care au povestiri cu aceeași tematică. Din imagini el poate să vadă cum fac și alți copii la oliță, că este un lucru ușor și normal.

Învață-l totodată să se așeze singur pe oliță și să se ridice. Medicii avertizează: dacă învățați copiii să facă numai atunci când îi puneți pe oliță, ce se întâmplă atunci când nu sunteți acolo să răspundeți cererii lor?

Se vor abține, însă acest lucru trebuie evitat, pentru că poate crea probleme de sănătate în viitor. Pentru dezvoltarea normală și sănătoasă a vezicii urinare, copiii mici trebuie să poată elimina spontan, fără reținere. Abținerea poate cauza probleme cum ar fi infecțiile de tract urinar.

De menționat și faptul că părinții care așteaptă până după doi ani pentru a învăța copilul la oliță, le acordă acestora ocazia de a dezvolta instincte sănătoase. Unul dintre cele mai importante este acela de a elimina exact atunci când simt nevoia.

Păstrați-vă calmul și lăsați copilașii să folosească olița atunci când simt ei nevoia. Copiii în scutece nu se abțin de la eliminare, ei elimină instantaneu. Tocmai din acest motiv infecțiile de tract urinar la copiii care poartă scutec sunt foarte rare.

Aveți puțină răbdare, și acest proces va deveni chiar distractiv.

Sursa Foto: Kudika.ro.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.